Ontdek de voordelen van Agaricus blazei Murill | Agaricus subrufescens, beter bekend als de amandelpaddenstoel

Ontdek de voordelen van Agaricus blazei Murill | Agaricus subrufescens, beter bekend als de amandelpaddenstoel

Agaricus blazei Murill betekenis.

Agaricus blazei Murill, Agaricus subrufescens, amandelpaddenstoel, is een paddenstoelensoort uit de familie Agaricaceae. Hij staat ook bekend als amandelpaddenstoel (vanwege zijn amandelsmaak).

Agaricus blazei Murill afkomst.

Agaricus blazei Murill (Agaricus subrufescens), ook bekend als Agaricus brasiliensis, is een medicinale paddenstoel die inheems is in Brazilië, In het Braziliaanse Amazonegebied staat hij bekend als "Fungo Branco" of "Fungo Amarelo" (Witte of Gele Schimmel). In Brazilië wordt Agaricus blazei Murill gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen. 

Agaricus Blazei Murill, Agaricus subrufescens werden voor het eerst beschreven door Rolf Singer in 1961. Ze zijn ook bekend als Coprinus comatus.

Het is een van de meest bestudeerde medicinale paddenstoelen en wordt al tientallen jaren gebruikt door beoefenaars van alternatieve geneeswijzen.

De paddenstoel wordt traditioneel gebruikt als ontstekingsremmer en bij de behandeling van kanker. Hij wordt ook gebruikt als immunostimulant om het immuunsysteem te versterken.

 

Agaricus blazei Murill  en zijn vele gezondheidsvoordelen

Agaricus blazei wordt algemeen gebruikt als immuunsysteem versterker en ter ondersteuning van het afweersysteem van het lichaam tegen ziekten. Hoewel er geen sluitende wetenschappelijke studies zijn over de effecten van deze paddenstoel, wijst anekdotisch bewijs erop dat hij nuttig kan zijn voor mensen die lijden aan kanker, diabetes

auto-immuunziekten zoals reumatoïde artritis, psoriasis en de ziekte van Crohn.

Het kan ook nuttig zijn om infecties te voorkomen door de activiteit van natuurlijke killer cellen te verbeteren en de productie van T-cellen te verhogen. 

Naast de immuunversterkende effecten kan Agaricus blazei Murill helpen stress en angst te verlichten, de bloedsomloop te verbeteren, het geheugen te stimuleren en te beschermen tegen vrije radicalen die het DNA kunnen beschadigen. 

Het kan ook helpen het cholesterolgehalte te verlagen.agaricus blazei murill subrufescens amandelpaddenstoel

 

Agaricus blazei Murill  onderzoek

De Agaricus blazei Murill paddenstoel blijkt het potentieel te hebben om een effectief antibioticum te zijn bij het bestrijden van vele soorten kankercellen. Er wordt onderzoek gedaan naar deze schimmel voor verder onderzoek en mogelijk medicinaal gebruik, wat kan leiden tot de ontwikkeling van een nieuw antibioticum.

 

Agaricus blazei Murill, Agaricus subrufescens conclusie

Wat u kiest, hangt natuurlijk volledig af van uw behoeften en voorkeuren. Misschien heb je een andere aandoening die belangrijker is om aan te pakken. In dat geval raden we je aan om Agaricus blazei Murill te bekijken voordat je een aankoopbeslissing neemt. Zoals met elk medicijn of supplement is het altijd een goed idee om een professional te raadplegen voordat je een onomkeerbare beslissing neemt. 

Maar als u op zoek bent naar een product wat zorgt voor verminderd geheugenverlies, en een verbeterde immuniteit en cognitieve functie  dan zou Agaricus blazei Murill de juiste optie voor u kunnen zijn. 

Maar nogmaals er wordt nog steeds onderzoek naar de effecten van deze paddestoel  en kan dus per persoon verschillen. Er worden daarom geen gezondheidsclaims verleend aan deze paddenstoel.