Paddo’s oftewel magic mushrooms kweken met mycelium grow kits

Paddo’s kweken met mycelium grow kits.

 

Mycelium Grow Kits zijn de gemakkelijkst te gebruiken, hoogste kwaliteit paddestoel kits op de markt van vandaag. Ze bevatten alles wat je nodig hebt om thuis je eigen paddenstoelen te kweken, in de veiligheid van je eigen huis. 

 

Onze mycelium kweeksets zijn ontworpen om eenvoudig in gebruik te zijn en u een hoog slagingspercentage te bieden. De kits bevatten alle materialen die nodig zijn om thuis te beginnen met het kweken van paddenstoelen.PaddoEen paddo is een grote paddenstoel die op de grond groeit. Er zijn twee soorten paddo's, één die in het wild groeit en één die thuis gekweekt kan worden. De wilde soort heet Amanita muscaria, die inheems is in Europa en Noord-Amerika. De thuis gekweekte versie heet Agaricus subrufescens, die inheems is in Noord-Amerika. Beide soorten worden veel groter dan andere paddenstoelen. Ze zijn ook gemakkelijker te kweken dan de meeste andere paddenstoelen, omdat ze geen koude temperaturen nodig hebben om te groeien zoals veel andere soorten.

 

Paddo's kweken is een hobby waar iedereen van kan genieten. Het proces is gemakkelijk te leren, en als je eenmaal begint, kun je in een mum van tijd je eigen paddenstoelen kweken.

 

Het eerste wat je moet weten over het kweken van paddenstoelen is hoe ze groeien. Paddenstoelen planten zich voort via sporen en niet via zaden of wortels zoals de meeste planten. Wanneer de sporen klaar zijn om vrij te komen, worden ze via de onderkant van de steel de lucht in geduwd, waar ze vallen op welk oppervlak dan ook, of dat nu een andere paddenstoel is of een ander oppervlak zoals houtsnippers of zaagsel.

 

Deze sporen beginnen dan wortels te groeien die uiteindelijk myceliumdraden worden die in het substraat beginnen te groeien waar ze voedingsstoffen uit halen tot ze klaar zijn voor de vruchtvorming. Dit proces kan een dag tot enkele maanden duren, afhankelijk van de soort paddenstoel die je kweekt en het soort substraat dat je gebruikt.

 

paddo magic mushroom growkit kweekset psilocybine psilocybe

 

Substraat

 

Het substraat bestaat uit tarwezemelen, volkoren tarwe en gerstemeel. Het voordeel van het gebruik van dit substraat is dat het alle voedingsstoffen bevat die nodig zijn voor de vorming van paddenstoelen. Door zijn samenstelling heeft het substraat geen extra meststoffen of supplementen nodig

 

Sporen

 

Hiermee plant de paddestoel zich voort en wordt gebruikt om nieuwe paddenstoelen te kweken


Mycelium

 

Mycelium is het vegetatieve deel van de schimmel. Het bestaat uit een massa vertakkende vezels, die het mycelium netwerk vormen. Het mycelium netwerk is verantwoordelijk voor het opnemen van voedingsstoffen uit de omgeving en het verspreiden ervan door het schimmel organisme terwijl het zich in alle richtingen uitstrekt.

 

Het woord mycelium is afgeleid van het Griekse μύκης (mukēs) dat "schimmel" betekent, en beschrijft deze draadvormige structuren in schimmels en andere organismen zoals korstmossen en algen.
paddo growkit magic mushroom kweekset mycelium

Hyfen

 

Mycelium is het vegetatieve stadium van een paddenstoel. Het bestaat uit een massa vertakte, draadvormige hyfen (het vegetatieve deel van een schimmel, dat met het blote oog zichtbaar kan zijn) die ondergronds of in de weefsels van de gastheer groeien. Het mycelium kan paddenstoelen produceren door voortplanting van zijn cellen of door het uitzenden van sporen die ontkiemen tot hyfen, die vervolgens paddenstoelen produceren.

 

Gebruik mycelium grow kits

 

Een mycelium growkit is een substraat dat bestaat uit een mengsel van organisch materiaal en sporen van paddenstoelen.Mycelium groeit veel sneller dan andere methoden om paddenstoelen te kweken. Dit maakt het de voorkeur voor kwekers die op zoek zijn naar een 

snel rendement op hun investering.

 

Bij het kweken met Paddo zul je merken dat het mycelium zeer snel groeit en al na enkele dagen dicht wordt. Dit betekent dat het zijn optimale groeiperiode al heeft bereikt wanneer u het ontvangt, wat betekent dat u direct na inoculatie* van uw substraten kunt beginnen met kweken.

 

*Inoculatie:

Dit is het proces van het inbrengen van sporen in je steriele substraatmateriaal om een paddenstoelen kweekset te beginnen. Het inoculeren gebeurt meestal door wat sporen afdrukken op je substraat te leggen en te wachten tot ze het koloniseren voordat je verder gaat met de onderstaande stappen.De sporen zullen ontkiemen tot mycelium besproei dit voorzichtig met water er wordt geadviseerd om dit met een vernevelspuit te doen dit om te voorkomen dat er plasjes water achterblijven en dit de groei van schimmel bevorderd en niet van de paddestoel.

 

Plaats het vervolgens op een donkere plaats met een temperatuur tussen 18-25 graden Celsius (65-77 Fahrenheit). Zet het in een ruimte die geen direct zonlicht ontvangt en zorg ervoor dat er geen tocht of luchtstroom doorheen gaat. Hoe donkerder het is, hoe beter!

 

Na 2 weken zul je merken dat er iets gebeurt bovenop je substraat. Het kan lijken op groene stippen of slierten. Dit zijn sporen die uit je mycelium mat beginnen te groeien! Na ongeveer 3 weken zullen deze sporen uitgroeien tot witte paddenstoelen met bruine hoedjes!

 

Het kweken van paddo's is ongelooflijk eenvoudig. In feite heb je binnen 6-8 weken na ontkieming je eigen paddenstoelen. Deze paddenstoelen zijn klein en onopvallend met een volwassen hoogte van slechts 12 tot 20 centimeter. Ze zijn niet gevaarlijk of moeilijk te kweken en je hebt zeker geen groene vingers nodig!