Ontdek de magie van paddo's: Alles wat je moet weten over magic mushrooms

Ontdek de magie van paddo's: Alles wat je moet weten over magic mushrooms

 

Paddo's, magische paddo's, hallucineren - dat zijn maar een paar van de dingen die in je opkomen als mensen het over paddo's hebben. En hoewel dit waar kan zijn, is er veel meer aan de hand dan je zou denken.

 

Paddenstoelen zijn een soort schimmel die tryptamine bevat, een chemisch familielid van DMT, dat in veel planten en dieren voorkomt. Er zijn honderden verschillende soorten psilocybine paddestoelen verspreid over de hele wereld.

 

Paddo's variëren in sterkte, afhankelijk van de hoeveelheid alkaloïde gemengd met psilocine of psilocybine.Een psilocybine bevattende soort paddo's kan intense euforie en een verminderde angst veroorzaken. Ze werken door de snelle afgifte van Dopamine te stimuleren, wat een toevloed van effecten veroorzaakt die de hersenen binnen 10 minuten bereiken. Deze effecten kunnen 4  tot 12  uur aanhouden.


paddo growkit magic mushroom kweekset

Paddo’s en magic mushrooms geschiedenis 

 

De geschiedenis van paddo's gaat meer dan 10.000 jaar geleden terug, toen mensen ze voor het eerst gingen consumeren vanwege hun psychedelische effecten.

 

Paddo's worden al sinds de oudheid gebruikt voor religieuze doeleinden door verschillende culturen over de hele wereld: Azteken, Maya's, Indianen en Chinezen onder andere. De Azteken noemden de Psilocybe mexicana teonanacatl "Gods vlees" omdat zij geloofden dat deze door God zelf naar de mensheid was gezonden. Het werd gebruikt in religieuze ceremonies en in genezingsrituelen en werd beschouwd als een goddelijk geschenk van God dat alleen bestemd was voor priesters en koningen.

 

Rond 400-500 na Christus werd het gebruik van paddenstoelen voor het eerst schriftelijk vastgelegd door de Chinese keizer Fu Hsi in zijn boek De Canon van de Geneeskunde. In de loop der eeuwen heeft het gebruik van paddenstoelen zich verspreid naar vele andere culturen en landen over de hele wereld.
psilocybine

 

Het actieve ingrediënt in Paddo's paddo's is psilocybine, dat ook in andere soorten paddo's voorkomt. Het wordt ook gebruikt voor medisch onderzoek naar de behandeling van depressie, angst en obsessieve compulsieve stoornis.

 

De psilocybine in paddo's werkt als een hallucinogeen door binding met serotoninereceptoren in de hersenen, wat een verandering van stemming en zintuiglijke waarneming veroorzaakt. Daarom ervaren mensen die paddo's gebruiken visuele vervormingen, synesthesie (kleuren horen of geluiden proeven), een veranderd gevoel van tijd en ruimte, euforie en intensere emoties dan normaal.

 

Psilocybine werd voor het eerst geïsoleerd uit psychedelische paddenstoelen in 1934 door chemicus Albert Hofmann van Sandoz Pharmaceuticals in Basel, Zwitserland. Hofmann werkte al vele jaren met moederkoornalkaloïden voordat hij deze ontdekking deed en had eerder, in 1938, LSD gesynthetiseerd uit ergotaminetartraat (een verbinding die voorkomt in rogge). 
Hoe paddo's werken

 

Paddo's kunnen rauw of gedroogd worden gegeten, maar ze smaken absoluut walgelijk, dus je kunt er het beste thee van zetten of ze mengen met chocolademelk of een smoothie.

 

De effecten van paddo's zijn afhankelijk van factoren als hoeveel je eet en of je tegelijkertijd andere drugs gebruikt. 

 

Paddo's werken door je perceptie van de werkelijkheid te veranderen. Ze kunnen hallucinaties veroorzaken en je een "high" of euforisch gevoel geven. De effecten variëren afhankelijk van de gebruikte hoeveelheid en het type paddo. Sommige mensen ervaren milde bijwerkingen zoals misselijkheid, overgeven of diarree, terwijl anderen helemaal geen bijwerkingen ervaren.

 

Je kunt visuele vervorming ervaren, zoals dingen zien die er niet zijn of dingen anders zien dan ze in werkelijkheid zijn (zoals objecten die kleiner of groter lijken dan ze in werkelijkheid zijn).

 

Je kunt ook dingen in slow motion zien bewegen of snel van de ene scène naar de andere zien gaan zonder enige overgang daartussen. 

 

Auditieve hallucinaties komen ook vaak voor; dit betekent dat je stemmen hoort praten over jou of over wat er om je heen gebeurt, ook al is er niemand anders die praat!

 

De effecten van paddo's kunnen 4 uur tot 12 uur aanhouden, afhankelijk van sterkte of hoeveelheid. 

De werking van paddo's zijn onvoorspelbaar, en kunnen per persoon verschillen. Sommige mensen ervaren een kortstondig hallucinogeen effect, terwijl anderen langdurige psychische problemen kunnen ervaren.

 

Het gebruik van paddo's is in veel landen illegaal vanwege de kans op misbruik. Sommige landen zijn echter soepel met de wet in verband met paddo's, omdat ze geen ernstige gezondheidsrisico's met zich meebrengen en niet leiden tot lichamelijke afhankelijkheid zoals andere drugs.

paddo kweken magic mushroom growkit

De belangrijkste effecten van paddo's zijn:

*Gevoelens van euforie en geluk

*Een verhoogd gevoel van nabijheid tot anderen en zichzelf.

*Verbeterde kleuren zoals een helderder dan normale kleurwaarneming 

*Een gevoel van tijd vervorming zodat voorbijgaande gebeurtenissen lijken te vertragen 

 

Er is veel onwetendheid over het gebruik van deze stoffen. Paddo's worden al honderden jaren bestudeerd door deskundigen, en zij hebben vastgesteld dat je er veilig mee kunt trippen, maar alleen als het gebeurt in een gecontroleerde omgeving

Als je besluit het te doen, doe dat dan met voorzichtigheid, en altijd als het je eigen keuze is.