Coprinus Comatus: Alles wat je moet weten over deze gezonde inktzwam

Coprinus Comatus: Alles wat je moet weten over deze gezonde inktzwam

Coprinus comatus is ook bekend als de inktzwam, Hij wordt inktzwam genoemd omdat hij vaak wordt gevonden in beboste gebieden en een donkerbruine of zwarte vloeistof produceert. De vloeistof wordt al eeuwenlang gebruikt als schrijfmiddel en kan worden gemengd met andere stoffen om de vloeistof zwart of groen te kleuren.

 

Coprinus comatus afkomst

 

Ze groeien in een vochtige omgeving, daarom vind je ze in velden of op boomstammen.

 

Coprinus comatus is inheems  in Europa, maar is geïntroduceerd in Noord-Amerika en enkele andere delen van de wereld. Coprinus comatus groeit in groepen of clusters op dode boomstammen en stronken, op gazons en in tuinen waar rottende bladeren liggen, en op koeienmest. De hoedjes zijn meestal 2-15 cm breed en bedekt met kleine witte vlekjes die op schubben lijken. De doppen beginnen eivormig, maar worden naarmate ze ouder worden platter tot ze er bijna uitzien als platte schijven met licht omhoog gedraaide randen rond de rand van de dop.

 

Coprinus comatus zijn saprobisch; dat betekent dat ze zich voeden met rottend organisch materiaal zoals dode bladeren en gemaaid gras of koeienmest, waardoor ze veel voorkomen in gazons in heel Amerika! Ze verschijnen meestal van maart tot mei, afhankelijk van waar je woont,

 

Coprinus comatus werd eeuwenlang gebruikt als inkt bron, voordat moderne synthetische kleurstoffen werden ontwikkeld. Het werd ook door mensen gegeten als voedsel wanneer andere bronnen schaars waren. 

 

De oude Romeinen gebruikten het in hun recepten voor het maken van zwarte pastasaus en ze geloofden dat als ze het aten tijdens het vasten, ze geen spoken of demonen zouden zien tijdens hun dromen.

 

coprinus comatus inktzwam gezondheid geneeskrachtige supplement geneeskunde

 

 

Coprinus comatus gezondheidsvoordelen

 

Coprinus comatus wordt al eeuwenlang in de volksgeneeskunde gebruikt; de belangrijkste bestanddelen zijn kalium, calcium, ijzer, koper en zink.

 

De geneeskrachtige eigenschappen van Coprinus comatus zijn al sinds de oudheid bekend. Deze paddenstoel komt oorspronkelijk uit Europa en Azië, maar wordt nu wereldwijd aangetroffen. In de afgelopen eeuw zijn veel experimenten uitgevoerd naar de heilzame effecten op de menselijke gezondheid.Recente studies in Japan suggereren dat Coprinus comatus de bloedsuikerspiegel bij diabetische muizen verlaagt en nuttig kan zijn bij de behandeling van diabetes mellitus.

De vraag of de Coprinus comatus  al dan niet effectief is bij de behandeling van diabetes blijft in de lucht hangen. Sommige onderzoeken lijken erop te wijzen dat hij zou kunnen helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden, maar er zijn nog veel vragen die moeten worden beantwoord voordat dit kan worden geclaimd als een zekere behandeling. 

 

Coprinus comatus conclusie

 

Hoewel Coprinus comatus een veelbelovende behandeling is voor diabetes type 2, kunnen we door tegenstrijdige resultaten niet zeker zijn van de doeltreffendheid ervan. Er zullen meer studies moeten worden gedaan om dergelijke conclusies te kunnen trekken, maar dit is een schimmel die de moeite waard is om in de gaten te houden.