Cordyceps sinensis: Ontdek de kracht van deze unieke knotszwam

Cordyceps sinensis: Ontdek de kracht van deze unieke knotszwam

Cordyceps ook wel Cordyceps sinensis genoemd is een oude Chinese paddenstoel met gerapporteerde medicinale voordelen. De paddenstoel zelf is vooral bekend als een van de duurste geneeskrachtige kruiden ter wereld. De Cordyceps (Cordyceps sinensis) paddenstoel is eerder een schimmel dan een echte paddenstoel (het is een familielid van de schimmel die penicilline produceert).



Cordyceps sinensis betekenis

 

De naam Cordyceps (Cordyceps sinensis) komt van de Griekse woorden kordyle (knots) en kapha (hoofd). De knotsvormige vruchtlichamen groeien uit het hoofd van de dode gastheer, vandaar de naam  "knotszwam", wat een zeer treffende beschrijving is van hoe het eruit ziet als het volgroeid is.

 

De schimmel laat dan sporen los die andere gastheren infecteren en zo de cyclus voortzetten.

 

Cordyceps (Cordyceps sinensis) is een parasitaire schimmel die verschillende soorten rupsen van het geslacht Hepialus infecteert. Deze schimmel dringt het lichaam van zijn gastheer binnen terwijl deze nog in larvale vorm is, en groeit uit door het lichaamsweefsel om uiteindelijk delen van de kop van de gastheer te vervangen door zijn eigen vruchtlichaam. De schimmel laat dan sporen los die andere gastheren infecteren en zo de cyclus voortzetten. 

 

In de provincie Yunnan, China, waar deze soort endemisch is, kunnen hele populaties rupsen door deze schimmel worden geïnfecteerd

 

cordyceps sinensis knotszwam gezondheid testosteron geneeskrachtig

 

Cordyceps sinensis afkomst

 

Deze parasiet wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde. Hij werd voor het eerst gedocumenteerd in Chinese teksten die teruggaan tot de Tang-dynastie (618-907 na Christus).Cordyceps wordt in Azië al meer dan 2000 jaar gebruikt als geneeskrachtige paddenstoel

 

Cordyceps sinensis is een zeer bekend supplement voor het verbeteren van de algehele gezondheid en het uithoudingsvermogen. Het is misschien wel de krachtigste natuurlijke formule in de strijd tegen AIDS, auto-immuunziekten, kanker, hartfalen, diabetes en zelfs ouderdom. Cordyceps(Cordyceps sinensis)  komt oorspronkelijk uit Tibetaanse heuvels. De Cordyceps (Cordyceps sinensis) werd nog in de jaren tachtig gebruikt om soldaten in de strijd sterker te maken. De Chinezen gebruiken het al duizenden jaren. De laatste 30 jaar heeft het aan populariteit gewonnen onder westerlingen die het nemen om hun sportprestaties bij inspannende activiteiten te verbeteren.




Cordyceps sinensis en zijn werkzame stoffen

 

Cordyceps wordt in de Chinese geneeskunde vooral gebruikt voor de behandeling van aandoeningen van de luchtwegen, zoals bronchitis en astma. Er is ook aangetoond dat de schimmel helpt bij het verbeteren van atletische prestaties en het verhogen van het energieniveau.Onderzoek heeft aangetoond dat cordyceps effectief kan zijn tegen bepaalde soorten kanker en andere ziekten.

 

De actieve bestanddelen van cordyceps zijn 

 

adenosine in Cordyceps sinensis

 

een van Cordyceps sinensis meest werkzame stof is adenosine, waarvan wordt aangenomen dat het de activiteit van het immuunsysteem verbetert

 

Cordycepin in Cordyceps sinensis

 

Ook in de Cordyceps sinensis wordt de werkzame stof Cordycepin gevonden , dat de groei van tumoren kan remmen

 

Ergosterol Peroxide in Cordyceps sinensis

 

In de Cordyceps sinensis vind men ook Ergosterol peroxide, dat schimmelinfecties kan helpen voorkomen.

cordyceps sinensis knotszwam gezondheid testosteron geneeskrachtig

Polysacchariden in Cordyceps sinensis

 

de Cordyceps (Cordyceps sinensis) bestaat ook uit verschillende polysacchariden (koolhydraten) die een antioxiderende werking kunnen hebben.

 

Diabetes en de  Polysacchariden in Cordyceps sinensis

 

polysaccharide, lijkt een interessante werking te hebben voor diabetici.

In verschillende onderzoeken is aangetoond dat Cordyceps(Cordyceps sinensis) de bloedsuikerspiegel verlaagt. Cordyceps (Cordyceps sinensis) kan zo mogelijk de bloedsuikerspiegel binnen een gezond bereik houden door de werking van insuline na te bootsen









Adenosine trifosfaat en adenosine  in Cordyceps sinensis

 

Er wordt steeds meer bewijs getoond waarom Cordyceps goed zou kunnen werken tegen hart- en vaatziekten. Dit komt door de werkzame stoffen adenosinetrifosfaat en adenosine. Adenosinetrifosfaat stimuleert de natuurlijke ontstekingsreacties van het lichaam en helpt beschermen tegen vrije radicalen (beschadigde cellen die kanker kunnen veroorzaken). Adenosine helpt de bloedtoevoer naar de hartspier te verbeteren, waardoor deze beter kan samentrekken (kloppen)



Cordyceps sinensis en zijn vele gezondheidsvoordelen

 

De Chinese rups schimmel (Cordyceps sinensis) is een van de duurste natuurlijke geneesmiddelen ter wereld en wordt in de traditionele Chinese geneeskunde al duizenden jaren gebruikt als tonicum. Het wordt gebruikt om aandoeningen te behandelen zoals astma, constipatie, diarree, vermoeidheid, kater, hoge bloeddruk, hartkwalen,mannelijke onvruchtbaarheid, impotentie, zwaarlijvigheid, reuma en slechte bloedsomloop.



Cordyceps sinensis en zijn gebruik als sportsupplement

 

De laatste jaren is Cordyceps sinensis populair geworden onder atleten vanwege zijn vermogen om de zuurstofopname te verhogen en het uithoudingsvermogen tijdens het sporten te vergroten.

 

Uit een in 2010 gepubliceerde studie bleek dat Cordyceps sinensis atleten kan helpen hun sportprestaties te verbeteren door hun VO2 max (maximale hoeveelheid zuurstof die je kunt gebruiken) te verhogen, wat betekent dat ze sneller of langer kunnen rennen zonder moe te worden. Uit een ander onderzoek, gepubliceerd in 2011, bleek dat atleten die cordyceps innamen een hoger gehalte aan hemoglobine (dat zuurstof vervoert) hadden dan degenen die het niet innamen.

 

In feite is Cordyceps sinensis te vinden in een groeiend aantal verschillende producten, vooral onder producten die gericht zijn op het verbeteren van sportprestaties. Over het algemeen lijken deze supplementen te doen wat de fabrikanten beweren. Het zal je niet in één nacht in een atleet veranderen, maar het kan je helpen harder te trainen en je doelen sneller te bereiken dan je zonder zou doen.


cordyceps sinensis knotszwam gezondheid testosteron geneeskrachtig

 

Cordyceps sinensis conclusie

 

Cordyceps sinensis is niet één ding, het is een hele reeks vormen en producten, die verschillende toepassingen hebben. Het enige wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze 100% natuurlijk zijn.

 

Zoals je kunt zien, heeft Cordyceps sinensis weliswaar enkele veelbelovende voordelen, maar het is zeker geen wondermiddel. De effecten kunnen volgens gebruikers uiteenlopen en merkbaar zijn. Zo lijkt Cordyceps sinensis een uitstekend supplement om in te nemen als je je uithoudingsvermogen wilt verbeteren. Het beste van alles is dat het goedkoop en veilig te consumeren is. Geen gerapporteerde bijwerkingen door gebruikers, geen risico's.