Ontdek de voordelen van Coriolus versicolor, ook wel bekend als turkey tail, of Elfenbankje

Ontdek de voordelen van Coriolus versicolor, ook wel bekend als turkey tail, of Elfenbankje

Coriolus versicolor , elfenbankje of ookwel turkey tail

 

Coriolus versicolor is een paddenstoel die al eeuwenlang in de traditionele Chinese geneeskunde wordt gebruikt. Hij wordt ook wel Yun Zhi, Yun Zhi Chan en Ling Zhi genoemd.

 

De paddenstoel zou een breed scala aan gezondheidsvoordelen hebben, waaronder het vermogen om je immuunsysteem te versterken en te beschermen tegen kanker.

 

Coriolus versicolor betekenis

 

Coriolus versicolor is een paddenstoel die al eeuwenlang in de traditionele geneeskunde wordt gebruikt. Hij staat ook bekend als elfenbank, Yun Zhi, Sheng Miao en huang lian en wordt al duizenden jaren gebruikt als traditioneel geneesmiddel en wordt sinds kort bestudeerd door de moderne geneeskunde.

 

Yun Zhi (Coriolus versicolor) wordt in China al duizenden jaren gebruikt als kruidengeneesmiddel. Zijn naam betekent "Wolken Paddenstoel" omdat men geloofde dat deze paddenstoelen uit wolken of regenwater zouden groeien. Een andere naam voor Yun Zhi is Ling Chi (Spirituele Onsterfelijkheid), wat verwijst naar zijn vermogen om mensen een leven lang jong en sterk te houden.

 

Coriolus versicolor is ook bekend onder de wetenschappelijke naam Polyporus versicolor. Het Latijnse woord "versicolor" betekent "verschillende kleuren". Dit verwijst naar de prachtige iriserende glans en kleurvariaties die van nature voorkomen bij sommige stammen van deze paddenstoelensoort.

 

coriolus versicolor turkey tail elfenbanke geneeskrachtig gezondheid voordelen

 

Coriolus versicolor en de traditionele Chinese geneeskunde

 

Coriolus versicolor, in de traditionele Chinese geneeskunde bekend als Yun Zhi, is een van de meest gewaardeerde medicinale paddenstoelen ter wereld. Hij wordt al duizenden jaren gebruikt om een lang leven te bevorderen en de vitaliteit te verhogen, en wordt sinds kort erkend als een krachtige modulator van het immuunsysteem, wondgenezer en kankerpreventief.

 

In de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) wordt aangenomen dat coriolus versicolor veel gezondheidsvoordelen heeft en wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen, waaronder kanker, infecties en leverziekten. Deze beweringen zijn nog niet bewezen door wetenschappelijke studies, maar er zijn enkele veelbelovende resultaten van klinische proeven met extracten van de schimmel.

De actieve bestanddelen van Coriolus versicolor omvatten

 

*polysacchariden en  nucleoside

 

Coriolus versicolor is een medicinale paddenstoel met immunomodulerende, antikanker-, antitumor- en ontstekingsremmende effecten. De belangrijkste bioactieve stoffen in deze paddenstoel zijn polysacchariden en nucleosiden.

 

De actieve bestanddelen in coriolus versicolor worden polysacchariden genoemd. Deze verbindingen kunnen het immuunsysteem helpen reguleren door de productie van witte bloedcellen, macrofagen genaamd, te stimuleren. Macrofagen bestrijden bacteriën en virussen door ze op te slokken en te vernietigen met chemicaliën die lysosomen worden genoemd.

 

De polysaccharide in deze paddenstoel heet bèta-glucaan. Bèta-glucanen zijn complexe suikers die voorkomen in granen en graan, waarvan wordt aangenomen dat het helpt het lichaam te beschermen tegen infecties door het stimuleren van de reactie van het immuunsysteem.

 

Polysacchariden kunnen ook de groei van sommige soorten kankercellen in het lichaam beïnvloeden door hun vermogen tot groei en deling (mitose) te onderdrukken. Dit effect is vastgesteld in celkweek- en dierstudies, maar nog niet bij mensen.

 

*glycoproteïnen

 

Glycoproteïnen zijn complexe koolhydraten en eiwitten die een belangrijk onderdeel vormen van celmembranen. Ze komen voor in alle levende organismen, inclusief planten en dieren.

Glycoproteïnen hebben belangrijke functies in het lichaam, zoals:

 

Antilichamen tegen schadelijke stoffen zoals bacteriën of virussen

 

Identificatie van cellen die behoren tot het immuunsysteem

 

Ondersteuning van de structuur van cellen

 

Hij is ook rijk aan hyaluronzuur, een krachtig extract dat beschadigd weefsel kan genezen.coriolus versicolor turkey tail elfenbanke geneeskrachtig gezondheid voordelen geneeskunde polysacchariden


Coriolus versicolor conclusieAl met al valt er veel te zeggen over Coriolus versicolor. Het wordt al eeuwenlang gebruikt in verschillende culturen, en er zijn veel gerapporteerde voordelen van. Hoewel het niet zo goed onderzocht is als sommige andere supplementen, wijzen de meeste onderzoeken erop dat het ons lichaam inderdaad helpt met de verschillende dingen die het kan doen.

 

Coriolus versicolor supplementen kunnen waarschijnlijk het immuunsysteem verbeteren. Vanwege het relatieve gebrek aan onderzoek over dit onderwerp is het echter belangrijk om de verwachtingen in toom te houden totdat er meer bewijs beschikbaar is. Uiteindelijk, als u zelf de positieve effecten van Coriolus versicolor wilt ervaren, weet dan dat u dat zeker kunt - het is alleen de vraag of de paddestoel het voor u  doet wat u wilt.