HHC olie: Alles wat je moet weten over Hexahydrocannabinol

HHC olie: Alles wat je moet weten over Hexahydrocannabinol

HHC, of hexahydrocannabinol, komt voor in natuurlijke hennepplanten. Het wordt doorgaans niet in voldoende grote hoeveelheden aangetroffen voor menselijke consumptie. Het is het resultaat van laboratorium processen die de verschillende cannabinoïden uit de plant met THC oogsten.

 

HHC, Wat is dat eigenlijk precies?

HHC staat voor hexahydrocannabinol, en is een type THC dat veel voorkomt in marihuana. Dit is ook de reden waarom HHC soms een semi-synthetische cannabinoïde wordt genoemd. In feite gaat het bij de HHC die in de volksmond bekend is bijna altijd om die kunstmatige vorm. De eerste keer dat HHC door de mens werd gemaakt was in 1944 in Amerika. Een man genaamd Roger Adams experimenteerde toen door waterstofmoleculen toe te voegen aan een vorm van THC: delta-9-THC. Dit wordt hydrogenatie genoemd.

 

HHC, ofwel Hexahydrocannabinol is een actief bestanddeel, wat betekent dat het een direct effect heeft op ons lichaam. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat we ons ontspannen of gelukkig voelen. HHC kan euforie en een toename van de eetlust veroorzaken. Dit effect kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt: mensen die lijden aan stress of depressie kunnen het bijvoorbeeld gebruiken ter ontspanning. Er zijn echter ook veel mensen die het voor recreatieve doeleinden gebruiken.



hhc hexahydrocannabinol olie vape oil isolate isolaat

 

HHC, Waar is het goed voor? 

HHC werd oorspronkelijk gebruikt als alternatief voor THC, en de voordelen van HHC lijken nog steeds enigszins op die van THC. Net als THC zou HHC de cannabinoïde-receptoren in het menselijk lichaam beïnvloeden. Hierdoor zou de gebruiker verschillende effecten kunnen ervaren, zoals euforie en een andere perceptie van de werkelijkheid. Maar ook een lachkick, of juist vermoeidheid. Daarnaast worden ontspanning, vermindering van honger, bestrijding van migraine en bestrijding van andere pijnen soms genoemd.

 

In tegenstelling tot THC lijkt HHC echter een mindere psychoactieve werking te hebben op mensen. Dit betekent dat je na gebruik geen bijwerkingen zoals paranoia of angst zult ervaren. Natuurlijk zijn er mensen die zeggen dat ze dit soort ervaringen hebben gehad met HHC, maar die zijn relatief zeldzaam in vergelijking met THC. 



HHC toepassingen

Hieronder volgt een lijst van toepassingen voor de HHC hexahydrocannabinol:

 

- Cannabinoïden worden op grote schaal gebruikt om pijn te behandelen, vooral bij kankerpatiënten.

- Ze worden ook gebruikt als eetlustopwekker en om misselijkheid bij chemotherapie patiënten te verminderen.

- Cannabinoïden suggeren nuttig zijn bij de behandeling van multiple sclerose (MS).

- Het gebruik van cannabinoïden blijkt het aantal migraine hoofdpijnen met 50% of meer te verminderen.



hhc hexahydrocannabinol olie vape oil isolate isolaat

 

 

HHC vormen

HHC is verkrijgbaar in gemixte potjes in combinatie met een draagolie. Daarnaast is HHC ook puur te verkrijgen in een kristalvorm (echter wel oppassen bij inname want deze vorm is hoog in percentage 99% HHC). Ook bestaat er een mogelijkheid HHC te dabben en of vapen. Ook zijn er gummies verkrijgbaar die een kleine hoeveelheid HHC bevatten. 

 

HHC dosering

Helaas is het niet mogelijk om voor iedereen een vaste dosering aan te bevelen. De effecten van HHC verschillen van persoon tot persoon, zoals vaak het geval is met cannabis. Het is daarom het beste om voor jezelf uit te zoeken welke dosering voor jou het meest geschikt is. Wij raden aan met een zeer kleine hoeveelheid te beginnen en van daaruit op te bouwen. Doe dit echt in kleine stapjes, zodat je heel precies kunt uitvinden wat de effecten van de HHC-olie op je lichaam en geest zijn. Een handige vuistregel is deze: gebruik eerst een tijdje dezelfde dosering, en pas als deze dosering begint te vervelen, is het tijd voor de volgende stap.



HHC conclusie

Zoals u ziet, heeft de olie verschillende toepassingen. Het is aan u om te experimenteren en uit te vinden wat het beste bij u past. U kunt onze aanbeveling gebruiken als richtlijn. kijk uit om HHC ook op grote hoeveelheden uit te proberen. De effecten van HHC hangen sterk af van de persoon en het moment van gebruik.