Lion's Mane: De krachtige voordelen van de pruikzwam (Hericium Erinaceus) en het stimuleren van NGF

Lion's Mane: De krachtige voordelen van de pruikzwam (Hericium Erinaceus) en het stimuleren van NGF

Lions mane, ook wel ''Hericium Erinaceus'' genoemd, is een bekende paddenstoel vanwege zijn grote medicinale waarde en positieve effecten op het menselijk lichaam. Het is een prachtige paddenstoel om te zien met een witgele bos, vandaar de naam Lions Mane. De hoge medicinale waarde is een van de redenen waarom deze paddenstoel zo populair is geworden. Het uiterlijk van de paddenstoel en daarnaast de positieve effecten worden vergeleken met een leeuw, vandaar de naam Lion's Mane.

 

Naast de vele voordelen voor de hersenen en het centrale zenuwstelsel, bevat de Lions Mane paddenstoel ook een indrukwekkend profiel van vitaminen, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen.  Dit maakt het een geweldig algemeen adaptogeen dat gunstig is voor het verhogen van de levensduur en immuniteit.

 

Lions mane, (Hericium Erinaceus) is een paddenstoel die de natuurlijke productie van zenuwgroeifactor (NGF) in de hersenen kan stimuleren, die nieuwe neuronen aanmaakt en bestaande neuronen ondersteunt. Het verhoogt het geheugen, de concentratie en de creativiteit. Lions mane kan uw cognitieve functies op natuurlijke wijze helpen te verhogen!

 

Nerve growth factor (N.G.F.

 

Misschien heb je wel eens gehoord van zenuwgroeifactor (NGF), ook wel zenuwgroeifactor genoemd. Dit artikel legt uit wat NGF is en hoe belangrijk het is voor je hersenfunctie. Lions mane wordt beschouwd als een van de top drie nootropische paddenstoelen. Het is een paddenstoel die de hoogst bekende concentratie NGF bevat in zijn mycelium, en of wortelsysteem.

 

Lions mane, Hericium Erinaceus is een adaptogeen dat kan helpen het zenuwstelsel in balans te brengen door de zenuwgroeifactor (NGF) te beschermen en te stimuleren. Zenuwgroeifactor (NGF) is een neurotrofine, deze stof is nodig om de neuronen in je hersenen te laten overleven. Een neuron is een speciale cel die gespecialiseerd is in het ontvangen, verwerken en doorgeven van informatie. Dit zogenaamde neuron komt ook voor in andere delen van ons menselijk lichaam. Het is dus belangrijk om deze neuron cellen intact en gezond te houden. Precies om deze reden wordt de Lions mane ook wel de nootropische paddenstoel genoemd.

 

Vanwege de vele studies die de laatste tijd zijn gedaan, zijn veel mensen dit voedingssupplement gaan gebruiken. Gebruikers zien de hoge medicinale waarde van leeuwenmanen. Het wordt gekweekt op biologische kojirijst en is zorgvuldig getest op verontreinigingen. Dit product wordt gemakkelijk door het lichaam opgenomen en is glutenvrij.

 

lions mane pruikzwam hericium erinaceus gezondheid voordelen geneeskrachtig nerve growth factor ngf

 

Lions mane positieve effecten 

 

Lions mane kan de gebruiker helpen ontspannen, zich beter te concentreren en pijn te verlichten. Het is ook goed om het lichaam te ontgiften en spijsverteringsproblemen te behandelen.

 

Lions Mane biedt een aantal voordelen. Het helpt je geheugen, hersenfunctie en cognitief vermogen te verbeteren, waardoor het het perfecte supplement is voor mensen die hun mentale capaciteit willen verbeteren. Het heeft ook een effect op het immuunsysteem en het centrale zenuwstelsel, en heeft positieve effecten op het maag-darmstelsel, de stofwisseling en het cardiovasculaire systeem.