Magic mushrooms Kweken en Opslaan: Een Beginnersgids

Magic mushrooms Kweken en Opslaan: Een Beginnersgids

 

Wat zijn Magic Mushrooms?

Magic Mushrooms zijn een type paddo’s dat psilocybine en psilocine bevat. Deze stoffen hebben psychoactieve effecten wanneer ze geconsumeerd worden, wat leidt tot hallucinaties en andere ervaringen. De legaliteit van Magic Mushrooms varieert afhankelijk van waar je woont; in sommige plaatsen zijn ze illegaal, terwijl anderen ze toestaan voor persoonlijk gebruik of zelfs verkoop.
In deze gids zullen we ons richten op het kweken van je eigen Magic Mushrooms met behulp van Mycelium Grow Kits 

 

Wat is een Mycelium Grow Kit?

Een Mycelium Growkit is een doos die alle materialen bevat die je nodig hebt om paddo’s te kweken. Het bevat een substraat (het materiaal waarop je mycelium zal groeien), sporen en soms supplementen zoals gips of calciumcarbonaat.
Mycelium-kits zijn populair omdat ze gemakkelijk en goedkoop te gebruiken zijn - je kunt al voor minder dan 30,- beginnen! Er zijn ook tal van manieren om ze aan te passen, zodat elke batch verschillende soorten paddo’s produceert met unieke smaken en texturen.

 

paddo magic mushroom mycelium growkit kweekset

 

Voorbereiden van de Mycelium Grow Kit

De eerste stap bij het kweken van paddo’s is het voorbereiden van je Mycelium Grow Kit. De kit bestaat uit een verzegelde zak met substraat (een mengsel van graan en houtsnippers), dat gekoloniseerd zal worden door de sporen van je paddo’s cultuur.
Het eerste wat je wilt doen is de verpakking openen en alle inhoud verwijderen:

  • Mycelium Grow Kit
  • Bindclip of tie-wraps 
  • Verpakkingstape

 

Het toevoegen van de Mycelium

Nu je substraat volledig is gekoloniseerd, is het tijd om de mycelium toe te voegen. Dit kan worden gedaan door het substraat te inoculeren met een sporenspuit of door wat van je bestaande paddo’s cultuur erop over te brengen. Beide methoden zijn effectief en hebben hun eigen voor- en nadelen. Als je ervoor kiest om te inoculeren met een sporenspuit, zorg er dan voor dat je alle juiste veiligheidsmaatregelen volgt bij het hanteren van deze items - ze kunnen gevaarlijk zijn als ze niet goed worden behandeld!

 

Het creëren van de vrucht omgeving

Nu je je kit hebt, is het tijd om de juiste omgeving te creëren voor je paddo’s om te groeien.
De eerste stap is het creëren van vochtigheids- en temperatuurniveaus die ideaal zijn voor myceliumgroei. Je wilt deze twee dingen in balans brengen zodat je paddo’s kunnen gedijen in hun vrucht fase (wanneer ze sporen produceren).
Om dit te doen, plaats je kit in een kamer met voldoende ventilatie waar geen direct zonlicht of warmtebronnen zoals radiatoren of open haarden zijn. Het ideale temperatuurbereik ligt tussen 18-24 graden Celsius, met vochtigheidsniveaus tussen 70% -80%. Je kunt een hygrometer (een apparaat dat wordt gebruikt om vochtigheid te meten) gebruiken indien nodig!

 

Het oogsten van de paddo’s

De paddo’s zijn klaar om te oogsten wanneer de sluier onder de dop van de paddo’s is losgekomen van de steel en bruinachtig van kleur is geworden. Je kunt ook controleren of je paddo’s klaar zijn door zachtjes aan de zijkanten te knijpen: als ze stevig aanvoelen, dan zijn ze klaar om te oogsten.
Wanneer je klaar bent om te oogsten, snijd je alle paddo’s af ​​aan de basis met een schaar of een scherp mes (zorg ervoor dat je geen andere paddo’s beschadigt).

 

Het opslaan van Magic Mushrooms

Het proces van het kweken van paddo’s is eenvoudig, maar het kan even duren. Zorg ervoor dat je de instructies zorgvuldig volgt en dat je alles hebt wat je nodig hebt voordat je begint.

Zodra je paddo’s klaar zijn om te oogsten (ongeveer 2 weken nadat ze geplant zijn), moeten ze gedroogd worden om ze te bewaren voor toekomstig gebruik. Je kunt ze bewaren in een luchtdichte container of zak bij kamertemperatuur uit de buurt van direct zonlicht tot ze klaar zijn voor gebruik.

Verse paddo’s moeten meteen gegeten worden of in een luchtdichte container in de koelkast bewaard worden tot drie dagen voordat ze opnieuw gegeten worden; anders bederven ze snel vanwege hun hoge watergehalte.

 

 

Conclusie

Gefeliciteerd! Je hebt succesvol je eerste batch magic mushrooms gekweekt.

Het proces is eenvoudig, maar er zijn enkele dingen die je moet weten voor je volgende teelt.

Zorg ervoor dat de temperatuur in je kweekruimte tussen de 20-27 graden Celsius blijft. Dit kan worden bereikt door een verwarmingsmat onder één kant van je container te gebruiken of door hem in de buurt van een ander warm object te plaatsen, zoals een aquariumverwarmer of lamp met een lage warmte-uitgang.

Gebruik bij het bewateren van het mycelium alleen gedestilleerd water. Leidingwater bevat vaak chemicaliën die schadelijk zijn voor de groei van paddo’s en kan ze zelfs doden voordat ze kunnen vruchten!

Zodra je na twee weken pins ziet vormen bovenop het substraat (of eerder, afhankelijk van hoe warm/vochtig het is), draai alle containers om zodat ze licht van boven en van onderen krijgen - dit zal helpen om later grotere vruchten te produceren!