Ontdek de voordelen van microdoseren met psilocybine: een gids voor microdoseren met magic mushrooms en truffles

Ontdek de voordelen van microdoseren met psilocybine: een gids voor microdoseren met magic mushrooms en truffles

Microdoseren met psilocybine, wat is dat precies?

 

Microdosering is een populaire trend waarbij kleine doses psychedelische drugs worden genomen, meestal LSD of psilocybine truffels en of paddenstoelen. Het doel is om de voordelen van de drug te benutten zonder high te worden.

 

Psilocybine is een natuurlijk voorkomende psychedelische verbinding die wordt geproduceerd door meer dan 200 soorten paddenstoelen. Ze worden gebruikt in de volksgeneeskunde, staan bekend als hallucinogene drugs, maar dienen ook als krachtige spirituele hulpmiddelen.

 

Microdosering met psychedelica is een goede oefening in subtiliteit, regelmaat en bewustzijn. Bijna zonder erbij na te denken beginnen bepaalde patronen op te vallen die zich in je leven herhalen. Je kunt je plotseling realiseren welke troep je je lichaam en geest elke dag voert, of het nu van de snackbar is of van je Instagram-feed.

 

Microdosing betekent dat je een sub perceptuele dosis van een psychedelische drug neemt: eentje waar je niet high van wordt, maar die subtiele veranderingen in de waarneming en cognitie teweegbrengt. Een sub perceptuele dosis is te klein om een veranderde bewustzijnstoestand of tijdelijke psychose te veroorzaken, maar veroorzaakt wel meetbare veranderingen in hersenactiviteit, stemming en gedrag.

 

Microdoseren is een makkelijke manier om de wereld van psychedelica te gaan verkennen. Het is aangetoond dat het de stemming en productiviteit verbetert, terwijl het stress en angst vermindert. Het verhoogt ook de creativiteit en het probleemoplossend vermogen, terwijl het zelfbewustzijn en de empathie ten opzichte van anderen toeneemt.
microdoseren microdosing psilocybe psilocybine psilocybin magic mushroom paddo

 

Mijn ervaring met microdoseren van psilocybine

 

Microdoseren heeft een impact gehad op mijn leven door me te helpen identificeren wat ik ervan wil, en hoe ik dat het beste kan bereiken. Hoe meer ik microdoseer, hoe meer ik in staat ben af te stemmen op mijn innerlijke zelf en te luisteren naar de begeleiding daarvan - iets waar ik al jaren mee worstel.

 

Dankzij microdosering kan ik ook aanwezig zijn op momenten waar ik me vroeger ongemakkelijk of ongemakkelijk voelde (bijvoorbeeld een gesprek met een nieuw iemand). Het helpt me om me op die momenten meer ontspannen en verbonden te voelen met mezelf en anderen, wat ze uiteindelijk veel aangenamer maakt dan ze anders zouden zijn zonder de psychedelische invloed.

 

Mijn favoriete aspect van microdoseren is hoeveel meer ik me verbonden voel met mijn omgeving als ik dat doe dan wanneer ik dat niet doe. Als ik niet microdoseer (of helemaal niets doe), voelt alles alsof het onder water gebeurt - alsof niets echt of tastbaar genoeg is voor mij om me aan vast te houden.

 

Microdosering psilocybine tips

 

De handeling van het microdoseren zelf kan een verhelderende ervaring zijn, dat is waarom veel mensen het doen. Hier zijn enkele tips om je te helpen slagen bij het microdoseren met psilocybine paddenstoelen:

 

1) Laat je niet meeslepen door de hype: Het is niet nodig om in alle hype rond microdoseren te trappen. Als je je niet prettig voelt bij de hoeveelheid die je neemt of hoe vaak, neem dan minder dan wordt aanbevolen. Als je je goed voelt met de helft van wat wordt aanbevolen voor je gewicht, dan is dat ook geweldig!

 

2) Blijf consequent: De beste manier om bij te houden wat voor jou werkt, is door consequent te blijven met je dosering in de loop der tijd. Hoewel het in het begin misschien ontmoedigend lijkt, maak je geen zorgen als sommige dagen beter uitpakken dan andere - blijf gewoon consequent en kijk wat er na verloop van tijd gebeurt.

 

3) Verstandig is om te werken met een cyclus. Dit houdt in om bijvoorbeeld 1 keer in de 3 dagen een microdosering te nemen. Je zou ook kunnen werken met 5 dagen microdoseren 2 dagen geen dosis nemen. Deze cyclus is aan te raden omdat het gewenning van de stof psilocybine.microdoseren microdosing psilocybe psilocybine psilocybin magic mushroom paddo

 

 

Tot slot

 

Al met al lijkt microdosering met psilocybine truffels een nuttig, laag-risico alternatief voor de behandeling van verschillende psychische stoornissen en verslavingen.

 

De voordelen van microdosering met psilocybine truffels waren veel positiever dan ik me had voorgesteld. Het is niet voor iedereen weggelegd, maar ik voel me wel een stuk gelukkiger over het leven in het algemeen. Ik denk dat dit voor iedereen iets is om minstens één keer in zijn leven te proberen. En als de nadelen niet genoeg waren om je af te schrikken, dan zijn de voordelen dat misschien wel. Het mooie van microdoseren is dat er absoluut geen schadelijke effecten op lange termijn bekend zijn, en onderzoekers van over de hele wereld doen al proeven met dit fenomeen om uit te zoeken welke voordelen het precies heeft voor ons als mens. Ik ga voorlopig door met microdoseren met magische truffels, of paddo's zoals sommigen ze ook wel noemen. De voordelen blijven zich opstapelen en ik ben benieuwd waar deze reis me brengt.