Onderzoek naar het therapeutisch gebruik van paddo's

Onderzoek naar het therapeutisch gebruik van paddo's

Paddo's, ook bekend als psilocybine paddestoelen, worden al duizenden jaren gebruikt voor spirituele en therapeutische doeleinden. Recentelijk hebben wetenschappers zich meer gericht op de studie van de effecten van psilocybine op het menselijk brein en op psychische aandoeningen. In dit artikel zal een overzicht worden gegeven van het onderzoek naar de therapeutische mogelijkheden van paddo's, waarbij enkele van de meest opvallende onderzoeken worden beschreven.

Johns Hopkins University

De Johns Hopkins University is een particuliere onderzoeksuniversiteit in Baltimore, Maryland, Verenigde Staten. De universiteit is opgericht in 1876 en is één van de oudste onderzoeksuniversiteiten in de Verenigde Staten. De universiteit is vernoemd naar de ondernemer en filantroop Johns Hopkins, die als doel had om een instelling te creëren waar onderwijs en onderzoek van wereldklasse zouden worden gecombineerd.

De universiteit heeft een sterke reputatie op het gebied van geneeskunde, verpleegkunde, volksgezondheid, internationale betrekkingen, engineering en toegepaste wetenschappen. De universiteit heeft wereldwijd meer dan 24.000 studenten en biedt meer dan 260 graduate- en undergraduate-programma's aan.

Een van de meest bekende onderzoeken naar de therapeutische effecten van psilocybine werd uitgevoerd aan de Johns Hopkins University. In dit onderzoek kregen kankerpatiënten met een depressie en angst psilocybine toegediend. De patiënten rapporteerden na de behandeling een vermindering van hun depressieve symptomen en een verbetering van de kwaliteit van leven. Zelfs zes maanden na de behandeling bleven deze effecten aanhouden. Dit onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Journal of Psychopharmacology.

De Johns Hopkins University is een toonaangevende instelling op het gebied van onderzoek en heeft veel bijgedragen aan de ontwikkeling van nieuwe behandelingen en therapieën. De universiteit heeft talloze Nobelprijswinnaars en andere gerenommeerde wetenschappers voortgebracht en blijft een belangrijke rol spelen in het mondiale onderzoek naar diverse vakgebieden.

 

magic mushroom paddo psilocybine psilocybe paddenstoel magisch

 

NYU Langone Medical Center

Het NYU Langone Medical Center is een academisch medisch centrum in New York City, Verenigde Staten. Het centrum is onderdeel van de New York University en biedt zorg aan patiënten uit de hele wereld. Het centrum heeft een lange geschiedenis en werd opgericht in 1841 als het New York City Dispensary, een liefdadigheidsinstelling die zorg bood aan arme patiënten.

Tegenwoordig is het NYU Langone Medical Center een van de meest vooraanstaande medische centra in de Verenigde Staten en heeft het een wereldwijde reputatie op het gebied van gezondheidsonderzoek en patiëntenzorg. Het centrum biedt een breed scala aan diensten, waaronder kankerbehandeling, hart- en vaatziekten, neurologie, orthopedie, pediatrie en transplantatie.

Een onderzoek dat werd uitgevoerd aan het NYU Langone Medical Center keek naar de effecten van psilocybine op patiënten met een levensbedreigende ziekte, zoals kanker. De resultaten van dit onderzoek toonden aan dat psilocybine een significante vermindering veroorzaakte in angst en depressieve symptomen bij deze patiënten. 

Het NYU Langone Medical Center heeft een sterke onderzoeksafdeling en heeft talloze belangrijke ontdekkingen gedaan op het gebied van gezondheid. Het centrum is een belangrijke partner voor de industrie en de overheid bij het ontwikkelen van nieuwe behandelingen en therapieën. Het centrum blijft zich inzetten voor het verbeteren van de gezondheid van patiënten en het bevorderen van de wetenschap op het gebied van de gezondheidszorg.

 

Imperial College London

Het Imperial College London is een openbare onderzoeksuniversiteit in Londen, Verenigd Koninkrijk. De universiteit werd opgericht in 1907 en heeft een lange geschiedenis van excellentie op het gebied van onderwijs en onderzoek. Het college is gericht op wetenschap, technologie, engineering, geneeskunde en bedrijfskunde, en biedt een breed scala aan undergraduate- en graduate-programma's.

Het Imperial College London heeft een gerenommeerde afdeling voor neurowetenschappen en psychiatrie. Een onderzoek dat hier werd uitgevoerd keek naar de effecten van psilocybine op de hersenen. Het onderzoek toonde aan dat psilocybine de activiteit verhoogt in bepaalde delen van de hersenen die betrokken zijn bij het reguleren van emoties, het verwerken van informatie en het nemen van beslissingen. Daarnaast kan psilocybine ook leiden tot verhoogde connectiviteit tussen verschillende delen van de hersenen, wat kan helpen bij het verminderen van depressieve symptomen en angst. Dit onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences.

Het Imperial College London is een van de toonaangevende onderzoeksinstellingen in de wereld en heeft bijgedragen aan talloze belangrijke ontdekkingen en doorbraken op diverse gebieden. De universiteit heeft een internationale reputatie voor excellentie en trekt studenten en wetenschappers van over de hele wereld aan. Het college blijft zich inzetten voor het bevorderen van de wetenschap en het ontwikkelen van nieuwe kennis om de uitdagingen van de samenleving aan te pakken.

 

Usona Institute

Het Usona Institute is een non-profit medisch onderzoeksorgaan gevestigd in Madison, Wisconsin, dat preklinisch en klinisch onderzoek doet en ondersteunt naar de therapeutische effecten van psychedelica en andere drugs die het menselijk bewustzijn vergroten. De organisatie is toegewijd aan open wetenschap en werkt samen met vele organisaties. De missie van het Usona Institute is om bewustzijnsverruimende medicijnen te onderzoeken en te bestuderen om enkele van de meest uitdagende psychische aandoeningen in de samenleving aan te pakken, en zij hopen dat hun werk nieuwe wegen zal openen voor ontwaken en verbinding voor degenen die dat nodig hebben. Het Usona Institute werkt momenteel aan fase II en III van een onderzoek dat gebruik maakt van psilocybine-ondersteunde therapie voor ernstige depressieve stoornis (MDD). In november 2019 verleende de FDA de doorbraak therapie-aanduiding aan het psilocybine-programma van het Usona Institute voor ernstige depressieve stoornis.

 

magic mushroom paddo psilocybine psilocybe paddenstoel magisch

Conclusie

Er is steeds meer bewijs dat suggereert dat paddo's therapeutische voordelen kunnen bieden voor mensen met psychische aandoeningen, zoals depressie, angst, PTSS, en verslavingen. Hoewel er risico's verbonden zijn aan het gebruik van paddo's, kan het gebruik ervan onder begeleiding van een ervaren professional en met de juiste veiligheidsmaatregelen therapeutische voordelen bieden.

Op basis van de beschreven onderzoeken lijkt het erop dat het gebruik van psilocybine in de juiste doseringen en onder begeleiding van een professional een positief effect kan hebben op de mentale gezondheid van patiënten met diverse psychische aandoeningen. Dit onderzoek biedt nieuwe hoop voor de behandeling van deze aandoeningen, die vaak moeilijk te behandelen zijn met traditionele therapieën.

Hoewel meer onderzoek nodig is, zijn de resultaten van deze studies veelbelovend en suggereren ze dat paddo's een potentieel krachtig hulpmiddel kunnen zijn bij de behandeling van psychische aandoeningen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het gebruik van paddo's niet zonder risico's is, en dat het altijd belangrijk is om professionele begeleiding te zoeken bij het gebruik ervan.

Bronnen:

  • Griffiths, R. R., Johnson, M. W., Carducci, M. A., Umbricht, A., Richards, W. A., Richards, B. D., ... & Klinedinst, M. A. (2016). Psilocybin produces substantial and sustained decreases in depression and anxiety in patients with life-threatening cancer: A randomized double-blind trial. Journal of Psychopharmacology, 30(12), 1181-1197.

 

  • Ross, S., Bossis, A., Guss, J., Agin-Liebes, G., Malone, T., Cohen, B., ... & Su, Z. (2016). Rapid and sustained symptom reduction following psilocybin treatment for anxiety and depression in patients with life-threatening cancer: A randomized controlled trial. Journal of Psychopharmacology, 30(12), 1165-1180.

 

  • Carhart-Harris, R. L., Leech, R., Hellyer, P. J., Shanahan, M., Feilding, A., Tagliazucchi, E., & Chialvo, D. R. (2014). The entropic brain: a theory of conscious states informed by neuroimaging research with psychedelic drugs. Frontiers in human neuroscience, 8, 20.

 

  • Griffiths, R. R., Johnson, M. W., Richards, W. A., Richards, B. D., Jesse, R., MacLean, K. A., ... & Klinedinst, M. A. (2018). Psilocybin-occasioned mystical-type experience in combination with meditation and other spiritual practices produces enduring positive changes in psychological functioning and in trait measures of prosocial attitudes and behaviors. Journal of Psychopharmacology, 32(1), 49-69.