Ontdek de geneeskrachtige eigenschappen van Reishi: een diepgaande blik op deze krachtige paddenstoel

Ontdek de geneeskrachtige eigenschappen van Reishi: een diepgaande blik op deze krachtige paddenstoel

Reishi is een krachtige medicinale paddenstoel. In Nederland noemen we hem de "gesteelde lakzwam" vanwege zijn glanzende uiterlijk. In Japan wordt hij "goddelijke paddenstoel van onsterfelijkheid" genoemd.

 

De Reishi paddenstoel wordt in China al meer dan 4000 jaar gebruikt als tonisch kruid ter bevordering van de gezondheid en een lang leven. Er wordt gezegd dat deze paddenstoel voor het eerst werd ontdekt door Shennong, die over de geneeskrachtige eigenschappen van Reishi schreef in zijn Herbal Classic getiteld Pen Ts'ao Ching (ca. 2637 v. Chr.). Volgens de legende vond hij na een zware regenbui Reishi groeiend onder een groenblijvende boom en at hij enkele van de gedroogde paddenstoelen om zijn gezondheid te verbeteren.

 

Reishi wordt in de Chinese geneeskunde al eeuwenlang gebruikt ter ondersteuning van de gezondheid en een lang leven. Het is een van de belangrijkste medicinale paddenstoelen in de traditionele Chinese geneeskunde (TCM). In TCM wordt het beschouwd als een van de belangrijkste kruiden tonics voor het opbouwen van vitaliteit en het bevorderen van een lang leven.

 

In de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) wordt reishi gebruikt als een immuunsysteem versterker en adaptogeen, dat ons helpt om stress te weerstaan en ons aan te passen aan een veranderende omgeving zonder daar nadelige gevolgen van te ondervinden.

 

Reishi verhoogt je energieniveau door je lichaam te helpen meer ATP (adenosinetrifosfaat) te produceren, een essentiële moleculen die onze cellen van energie voorziet om goed te functioneren. Reishi stimuleert ook je immuunsysteem door de productie van witte bloedcellen te verhogen en ontstekingen in je hele lichaam te verminderen.

 

De medicinale voordelen van deze paddenstoel worden toegeschreven aan zijn polysacchariden. Polysacchariden zijn grote moleculen die bestaan uit ketens van suikers en worden verantwoordelijk geacht voor veel van de gezondheidsvoordelen die aan Reishi paddenstoelen worden toegeschreven.

 

Reishi wordt in China traditioneel gebruikt voor de behandeling van een groot aantal kwalen, waaronder koorts, verkoudheid, griep, astma, bronchitis, hartziekten en diabetes.

 

Het heeft ook vele andere voordelen, zoals het verbeteren van de spijsvertering, het stimuleren van de stofwisseling en het verbeteren van de algehele gezondheid van de lever. Daarnaast heeft Reishi de kracht om het immuunsysteem van het lichaam helpt te versterken, beschermt tegen infecties en de algemene gezondheid verbetert.

reishi paddenstoel mushroom gesteelde lakzwam van de onsterfelijkheid geneeskrachtig gezondheid