Voeg korting toe, koop 2 en krijg 10% korting, koop 4 en krijg 15% korting
Gratis verzending bij bestellingen boven de €50 - Voor 16:00 besteld volgende dag in huis (Binnen NL) * Limited time only.
Cordyceps sinensis paddenstoelen poeder

Cordyceps sinensis poeder

Chaga poeder

As low as € 14,53 € 13,33
 • Eeuwenlang gewaardeerd vanwege krachtige helende eigenschappen 
 • Boost voor je immuunsysteem
 • Rijk aan antioxidanten - 
 • Puur & Duurzaam - Vrij van schadelijke chemicalien & Pecticiden

Ontdek de nieuwste superfood trend - Chaga poeder! Ook wel bekend als de "koning van de medicinale paddenstoelen", is Chaga Mushroom al eeuwenlang gewaardeerd om zijn potentieel helende eigenschappen. Nu kun je ook profiteren van de voordelen van deze unieke paddenstoel met ons pure Chaga poeder.

Beschikbaarheid: Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
SKU
2574
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Ontdek de kracht van chaga mushroom: de nieuwe superfood hype

Chaga mushroom, ook wel bekend als de "koning van de medicinale paddenstoelen", is de nieuwste superfood trend die de gezondheidswereld heeft veroverd. Deze unieke paddenstoel wordt al eeuwenlang gewaardeerd om zijn potentieel helende eigenschappen en wordt vaak gebruikt in traditionele geneeskunde.

Hoewel we geen medische claims kunnen maken over de effecten van chaga mushroom, zijn er enkele mogelijke voordelen die de moeite van het ontdekken waard zijn.

Chaga Mushroom: Een evolutie van traditioneel medicijn naar moderne gezondheidstrend

Chaga paddenstoel wordt al meer dan 2000 jaar gebruikt in de traditionele geneeskunde van Siberië, Rusland en andere delen van Noord-Europa. Het werd oorspronkelijk gebruikt voor verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder immuunversterking, ontstekingsremmende eigenschappen en het bevorderen van algemeen welzijn. In deze oude culturen werd Chaga beschouwd als een waardevol geschenk van de natuur.

Ontdek de verborgen schatten van Chaga: De ingrediënten die chaga mushroom bezit

Antioxidanten

Een van de meest opvallende eigenschappen van Chaga Mushroom is het hoge gehalte aan antioxidanten. Antioxidanten spelen een cruciale rol in het neutraliseren van vrije radicalen in ons lichaam. Vrije radicalen zijn schadelijke moleculen die kunnen leiden tot oxidatieve stress en celbeschadiging. Door de overvloed aan antioxidanten in Chaga Mushroom zou het kunnen helpen het immuunsysteem te versterken en het lichaam te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Betulinic Acid

Een andere belangrijke stof die aanwezig is in Chaga Mushroom is Betulinic Acid. Betulinic Acid staat bekend om zijn antivirale en ontstekingsremmende eigenschappen. Het kan mogelijk helpen bij het bestrijden van virale infecties en ontstekingen in het lichaam verminderen. 

Polysacchariden

Chaga Mushroom bevat een hoog gehalte aan polysacchariden, complexe suikermoleculen die een belangrijke rol spelen in het behoud van een gezond immuunsysteem. Polysacchariden kunnen het immuunsysteem helpen door de productie van witte bloedcellen te stimuleren, waardoor het lichaam beter in staat is om infecties en ziektes te bestrijden. 

Melanine

Een ander uniek ingrediënt van Chaga Mushroom is melanine. Melanine is een pigment dat kan bijdragen aan een gezonde huid en haar. Het kan bescherming bieden tegen schadelijke UV-straling en kan helpen bij het herstellen van beschadigde huidcellen. Daarnaast kan melanine ook helpen bij het behoud van een gezonde slaapcyclus en het verbeteren van de kwaliteit van de slaap.

Ergosterol

Ergosterol is een belangrijk bestanddeel van Chaga Mushroom. Het is een precursor van vitamine D en speelt een cruciale rol bij de opname en regulatie van calcium en fosfor in het lichaam. Daarnaast wordt ergosterol ook onderzocht vanwege zijn potentieel om het immuunsysteem te ondersteunen en ontstekingen te verminderen.

Flavonoïden

Chaga Mushroom bevat ook een verscheidenheid aan flavonoïden, krachtige antioxidanten die kunnen helpen bij de bescherming van onze cellen tegen oxidatieve stress. Flavonoïden hebben ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen bijdragen aan een gezonde hartfunctie, het verminderen van het risico op bepaalde chronische ziekten en de algehele gezondheid bevorderen.

Polyporenic Acid

Polyporenic Acid is een uniek ingrediënt dat alleen voorkomt in Chaga Mushroom. Een van de fascinerende eigenschappen van Polyporenic Acid is dat het wordt onderzocht vanwege zijn mogelijke antitumoractiviteit. Hoewel verder onderzoek nodig is, tonen bepaalde studies veelbelovende resultaten met betrekking tot het vermogen van Polyporenic Acid.

Looistoffen

Chaga Mushroom bevat ook looistoffen, die bekend staan om hun samentrekkende eigenschappen. Looistoffen kunnen helpen bij het verlichten van gastro-intestinale problemen, zoals diarree en maagklachten. Ze kunnen dragen bij aan een gezonde spijsvertering.

Melatonine

Een ander interessant ingrediënt van Chaga Mushroom is melatonine. Melatonine is een hormoon dat een cruciale rol speelt in het reguleren van onze slaap-waakcyclus. Het kan helpen bij het bevorderen van een gezonde slaap en kan nuttig zijn bij de behandeling van slaapstoornissen.

Vitaminen en mineralen

Chaga Mushroom is een natuurlijke bron van verschillende vitaminen en mineralen die essentieel zijn voor een gezond lichaam. Enkele van de vitaminen die in Chaga Mushroom voorkomen, zijn vitamine B-complex (B1, B2, B3, enz.) en vitamine D. Wat betreft mineralen bevat Chaga Mushroom kalium, calcium, ijzer en zink.

Aminozuren

Chaga Mushroom is rijk aan aminozuren, de bouwstenen van eiwitten. Aminozuren spelen veel belangrijke rollen in het lichaam, waaronder de productie van enzymen, neurotransmitters en weefselherstel. Enkele van de aminozuren die voorkomen in Chaga Mushroom zijn leucine, isoleucine, valine, tryptofaan en glutaminezuur.

Fenolen

Fenolen zijn een groep chemische verbindingen die voorkomen in Chaga Mushroom en die een krachtige antioxidantwerking hebben. Fenolen helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen en kunnen ontstekingsremmende eigenschappen hebben. In het bijzonder hebben de fenolen in Chaga Mushroom, zoals protocatechuzuur, betulinezuur, en vanillinezuur, potentieel gunstige effecten op het lichaam. 

Berkenweerschijnzwam vanuit wetenschappelijk oogpunt

Met de opkomst van moderne wetenschap en technologie is er de afgelopen decennia steeds meer onderzoek gedaan naar de therapeutische eigenschappen van Chaga. Verschillende studies suggereren dat Chaga een bron kan zijn van antioxidanten, polysacchariden en betulinezuur, die allemaal bijdragen aan de potentiële voordelen.

Hieronder vindt u een aantal studies die gedaan zijn naar de chaga mushroom

 1. Inonotus obliquus polysaccharide (IOPS). Deze studie ontdekte dat IOPS, een verbinding die in Chaga mushroom voorkomt, antitumor- en antioxidante eigenschappen heeft.
 2. Natuurlijke antivirale stoffen in Chaga mushroom. Deze studie ontdekte dat bepaalde componenten in Chaga mushroom sterke binding interacties hebben met het S1-carboxyterminale domein, waardoor het een effectieve natuurlijke antivirale verbinding kan zijn. 
 3. Chaga mushroom en kanker. Deze studie onthulde dat Chaga mushroom-extract het potentieel heeft om de groei van kankercellen te vertragen en mogelijk zelfs de groei van kankercellen in de lever kan helpen voorkomen. 
 4. Ontstekingsremmende eigenschappen van Chaga-extracten. Deze studie onderzocht de ontstekingsremmende voordelen van Chaga-extract en ontdekte dat het verschillende bioactieve componenten bevat met verschillende chemische kenmerken en polariteiten.
 5. Voordelen van Chaga mushroom. Deze studie bespreekt de mogelijke voordelen van Chaga mushroomen, waaronder het vermogen om ontstekingen te verminderen en celbeschadiging te voorkomen.
 6. Continue inname van Chaga mushroom. Deze studie vond dat continue inname van Chaga mushroom een preventief effect heeft tegen kanker en het immuunsysteem ondersteunt.
 7. Een mogelijke behandeling voor gastro-intestinale kanker. Deze studie vond dat Chaga mushroom antitumoractiviteit heeft tegen menselijke gastro-intestinale kankercellen.
 8. Chaga mushroom en oxidatieve stress. Deze studie ontdekte dat Chaga paddenstoel het potentieel heeft om oxidatieve stress in het lichaam te verminderen, wat een rol kan spelen bij het voorkomen van chronische ziekten.
 9. Chaga mushroom en neurobescherming. Deze studie vond dat Chaga paddenstoel een neuroprotectief effect kan hebben en bescherming biedt tegen neurodegeneratieve ziekten.

 

Sources:

Al deze studies zijn terug te vinden in de NCIB database. 

Chaga mushroom in verschillende verpakkingsgrootten. 

 • 100 gram 
 • 1000 gram
 • 5000 gram

Berkenweerschijnzwam paddenstoel voedingswaarden

Dit Chaga poeder is een gemalen gedroogde paddenstoel (volledige paddenstoel). De korrelgrootte is kleiner dan <0,125mm, dit geeft ook de hoge kwaliteit aan.

Voedingswaarden per 100g

Energie

814 kJ / 200 kcal 

Eiwitten

3.9 g

Koolhydraten

10.1 g

Waarvan Suiker

< 0.2 g

Vet

0.3 g

Onverzadigde vetten

0.2 g

Vezels

70.8 g

Zout

< 0.1 g

 

Informatie over de inname van chaga mushroom

Hoewel er geen vastgestelde dosering is, adviseren deskundigen om te beginnen met een kleine dosis van ongeveer 1 gram per dag en dit geleidelijk aan te verhogen tot maximaal 4-5 gram. 

Om de maximale voordelen van Chaga Mushroom te behalen, wordt het aanbevolen om het regelmatig in te nemen. Het kan op elk moment van de dag ingenomen worden, afhankelijk van de voorkeur. 

 

FAQ veelgestelde vragen over chaga poeder

Veelgestelde vraag: Waarom zou ik Chaga mushroom poeder toevoegen aan mijn dagelijkse routine?

Chaga poeder is een geweldige toevoeging aan je dagelijkse routine omdat het van nature rijk is aan voedingsstoffen en antioxidanten die je lichaam helpen om gezond te blijven.

Hier zijn een paar voordelen van het toevoegen van Chaga poeder aan je routine:

 • Het kan helpen je immuunsysteem te ondersteunen. Chaga poeder bevat natuurlijke verbindingen die bekend staan om hun immuun ondersteunende eigenschappen.
 • Het kan helpen je energie-niveaus te verhogen. Chaga bevat van nature cafeïne en andere adaptogenen die kunnen helpen om je energieproductie te verhogen en je te helpen je beter te concentreren.
 • Het bevat antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van schadelijke vrije radicalen in je lichaam. Chaga staat bekend om zijn hoge gehalte aan antioxidanten, waardoor het een geweldige keuze is voor mensen die van die voordelen willen genieten.
 • Het kan daarnaast ook helpen bij het verbeteren van de gezonde  huid. Van Chaga is bekend dat het natuurlijke verbindingen bevat die je huid kunnen hydrateren en mogelijk beschermen tegen schade door de zon en andere externe factoren.

Al met al kan het toevoegen van Chaga poeder aan je dagelijkse routine dus een geweldige manier zijn om je gezondheid te ondersteunen en je lichaam te voorzien van de voedingsstoffen en antioxidanten die het nodig heeft om gezond te blijven.

 

Kan ik chaga mushroom poeder combineren met medicijnen die zijn voorgeschreven door een arts? 

Ja, het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het combineren van chaga mushroom poeder met medicijnen die zijn voorgeschreven door een arts. Hoewel chaga-medicinale eigenschappen heeft, kunnen de effecten ervan interageren met bepaalde medicijnen en hun werking beïnvloeden. Daarom raden we altijd aan om advies in te winnen bij een medisch professional voordat je chaga mushroom poeder gaat gebruiken, als je momenteel medicijnen gebruikt.

Het is belangrijk om op te merken dat wij geen medische claims maken en geen medisch advies kunnen geven. Elke persoon is uniek en de reactie op chaga mushroom poeder kan verschillen. Als je vragen hebt over je specifieke situatie, neem dan contact op met je arts of apotheker. Ze kunnen je het beste adviseren over mogelijke interacties tussen chaga mushroom poeder en je medicijnen.

Het is altijd beter om op safe te spelen en ervoor te zorgen dat je de juiste informatie hebt voordat je supplementen toevoegt aan je huidige medicijnregime. Jouw gezondheid en welzijn staan voorop!

Meer informatie
Zoho Product Id674999000000622010