Voeg korting toe, koop 2 en krijg 10% korting, koop 4 en krijg 15% korting
Gratis verzending bij bestellingen boven de €50 - Voor 16:00 besteld volgende dag in huis (Binnen NL) * Limited time only.
chaga mushroom poeder berkenweerschijnzwam kopen voordelen

Chaga poeder

Coriolus versicolor turkey tail Elfenbankje paddenstoelen poeder

Coriolus versicolor, turkey tail | Elfenbankje poeder

Cordyceps sinensis poeder

As low as € 14,89 € 13,66
 • Ondersteuning algehele gezondheid
 • Draagt bij aan vitaliteit
 • Puur & Duurzaam - Vrij van schadelijke pesticiden & chemicalien 

Cordyceps poeder is een hoogwaardig natuurlijk supplement dat de kracht van Cordyceps sinensis benut, een soort schimmel die bekend staat om zijn krachtige eigenschappen. Door te kiezen voor de Cordyceps kunt u genieten van de mogelijke voordelen van deze opmerkelijke paddenstoel. 

Beschikbaarheid: Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
SKU
2565
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Ontdek de kracht van cordyceps sinensis: een natuurlijke boost voor vitaliteit

Cordyceps is een soort schimmel die van nature groeit in bepaalde delen van de wereld, zoals de hooglanden van Tibet en Bhutan. Het wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde vanwege de veronderstelde krachtige eigenschappen. Cordyceps wordt vaak gebruikt als een natuurlijk supplement om de algehele gezondheid en vitaliteit te verbeteren.

Ontdek de geheimen van cordyceps paddenstoel: een krachtig adaptogeen voor een gebalanceerd leven

De cordyceps paddenstoel is een adaptogeen. Cordyceps heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen vanwege zijn vele voordelen. 

Wat is een adaptogeen? 

Adaptogenen zijn stoffen die het vermogen hebben om het lichaam te helpen bij het omgaan met stress en andere schadelijke invloeden van buitenaf. Cordyceps is een van de krachtigste adaptogenen in de natuurlijke wereld en is al duizenden jaren bekend in de traditionele Chinese geneeskunde vanwege zijn vermogen om de fysieke en mentale weerbaarheid van een persoon te versterken.

Wanneer we gestrest zijn, produceert ons lichaam cortisol, het 'stresshormoon' dat, wanneer het in overmaat wordt geproduceerd, kan leiden tot een breed scala aan gezondheidsproblemen zoals angst, depressie, gewichtstoename en problemen met de slaap. Adaptogenen zoals Cordyceps werken door het balanceren van onze cortisolproductie en het ondersteunen van het lichaam door stressvolle situaties.

Een van de manieren waarop Cordyceps als adaptogeen werkt, is door het stimuleren van de productie van ATP, de belangrijkste energiebron van de cellen. Dit kan bijdragen aan het verhogen van de fysieke prestaties, het verbeteren van het uithoudingsvermogen en het verminderen van de vermoeidheid. Bovendien kan Cordyceps ook helpen bij het verbeteren van de mentale helderheid en focus, hetgeen bijdraagt aan betere cognitieve prestaties.

Cordyceps sinensis: de sleutel tot een gezonde hormoonbalans

Aan een gezonde levensstijl hoort ook een gebalanceerde hormoonhuishouding. Hormonen spelen namelijk een belangrijke rol in ons lichaam en hebben invloed op verschillende processen. Een disbalans kan dan ook vervelende klachten met zich meebrengen, zoals vermoeidheid, gewichtstoename en stemmingswisselingen. 

De magie van cordyceps poeder: verbeter je sportprestaties op natuurlijke wijze

Onderzoekers suggereren dat de stoffen in Cordyceps in staat zijn om te interageren met het endocriene systeem, ook wel bekend als het hormoonsysteem, en zo de hormoonbalans te reguleren.

Een van de belangrijkste manieren waarop Cordyceps dit doet, is door de bloedsomloop te bevorderen. Dit is belangrijk, omdat de bloedsomloop de sleutel is tot het effectief transporteren van hormonen door ons lichaam. Als de bloedsomloop slecht functioneert, dan kan het zo zijn dat hormonen niet op de juiste plekken in ons lichaam terechtkomen, waardoor de hormoonbalans verstoord raakt.

Cordyceps kan dus de bloedsomloop bevorderen en zo bijdragen aan een gezonde hormoonbalans. Een ander mechanisme waarop Cordyceps de hormoonbalans reguleert, is door de productie van hormonen in ons lichaam te bevorderen. Onderzoek heeft aangetoond dat Cordyceps in staat is om de productie van verschillende hormonen, waaronder testosteron, te stimuleren. Dit hormoon is belangrijk voor verschillende aspecten van onze gezondheid, waaronder:

 • het stimuleren van spiergroei en herstel
 • het verbeteren van de stemming en het libido
 • het reguleren van de bloedsuikerspiegel

Optimale testosteronniveaus zorgen voor een gezonde hormoonbalans en Cordyceps kan hier dus aan bijdragen.

Er zijn mogelijk aanwijzingen dat Cordyceps de zuurstofopname in ons lichaam kan verbeteren. Onderzoek heeft aangetoond dat Cordyceps de tolerantie voor lichamelijke activiteit kan vergroten, waarschijnlijk als gevolg van verhoogde zuurstofopname en het verbeteren van de bloedsomloop.

Welke krachtige werkzame ingrediënten bevat de cordyceps mushroom?

Maar wat maakt cordyceps zo speciaal? Hieronder kun je lezen welke bioactieve stoffen cordyceps bevat.

 • Polysachariden: Cordyceps bevat een hoog gehalte aan polysachariden. Dit zijn lange suikerketens die essentieel zijn voor veel processen in het lichaam. Polysachariden ondersteunen het immuunsysteem en kunnen worden ingezet bij de bestrijding van ziekten.
 • Nucleosiden: Cordyceps bevat ook nucleosiden, die belangrijke bouwstenen zijn voor DNA- en RNA-moleculen. Deze bouwstenen zijn noodzakelijk voor de celstofwisseling en spelen dus een cruciale rol bij de groei en het herstel van lichaamsweefsels. 
 • Adenosine: Een ander belangrijk ingrediënt van cordyceps is adenosine. Adenosine is een nucleoside met meerdere functies in het lichaam. Het kan het cardiovasculaire systeem ondersteunen door de hartslag te verlagen en de bloedcirculatie te verbeteren. 
 • Ergosterol: cordyceps bevat het steroïde ergosterol. Dit ingrediënt heeft een gunstig effect op de cholesterolspiegel
 • Cordycepin: Cordycepin is een nucleotide dat kan helpen bij het bestrijden van ontstekingen, het bevorderen van de celgroei en het reguleren van de immuunrespons.
 • Mannitol: Mannitol is een natuurlijk voorkomende suikeralcohol met antioxidant eigenschappen, die kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en het beschermen van cellen tegen oxidatieve stress.
 • Proteïnen en aminozuren: Cordyceps bevat ook verschillende soorten proteïnen en aminozuren, zoals glutaminezuur, dat een belangrijke rol speelt in de stofwisseling en het immuunsysteem ondersteunt.
 • Mineralen en vitaminen: Cordyceps bevat verschillende mineralen en vitaminen, waaronder kalium, fosfor, ijzer en vitamine B.
 • Enzymen: Cordyceps bevat verschillende enzymen, zoals amylase en protease, die kunnen helpen bij de spijsvertering en de afbraak van voedingsstoffen.

Cordyceps sinensis vanuit wetenschappelijk oogpunt

In recentere jaren heeft wetenschappelijk onderzoek de aandacht gericht op cordyceps en zijn potentieel therapeutische eigenschappen. Hoewel er nog veel onderzoek nodig is, zijn er enkele veelbelovende studies uitgevoerd naar cordyceps.

Hieronder vindt u een opsomming van 10 interessante studies die naar deze wondelijke paddenstoel gedaan zijn. 

Natuurlijk, hier zijn de 10 belangrijke onderzoeken die gedaan zijn naar Cordyceps:

 1. "Cordyceps sinensis and Its Potential as an Immunomodulatory Agent: A Review." - Dit onderzoek gaat in op de mogelijke immunomodulatoire eigenschappen van Cordyceps sinensis, wat betekent dat het mogelijk kan helpen om het immuunsysteem te stimuleren.
 2. "Cordyceps sinensis Improves Cardiopulmonary Function and Exercise Endurance Capacity of 2018 Pyeongchang Winter Olympics Athletes: A Double-Blind, Placebo-Controlled Study." - Dit onderzoek heeft gekeken naar de effecten van Cordyceps sinensis op de cardiale- en longfunctie en de uithoudingsvermogen van atleten tijdens de Pyeongchang Winter Olympics in 2018.
 3. "Cordycepin, a metabolite isolated from Cordyceps militaris induces apoptosis in triple negative breast cancer cells." - Dit onderzoek gaat in op een specifieke stof die te vinden is in Cordyceps militaris, cordycepin genaamd. Deze stof laat een potentieel antikanker effect zien bij triple negatieve borstkanker cellen.
 4. "A phase I study of high-dose, intermittent, intravenous cordyceps sinensis therapy in patients with leukemias and lymphomas." - Dit onderzoek is een klinische studie naar de veiligheid van hoge doses Cordyceps sinensis bij patiënten met leukemieën en lymfomen.
 5. "A Systematic Review of the Pharmacological Potential of Cordyceps in Cardiovascular and Metabolic Diseases." - Dit onderzoek heeft verschillende studies geanalyseerd die zich richten op de mogelijke effecten van Cordyceps op cardiovasculaire en metabole ziekten.
 6. "Anti-inflammatory Effects of Cordyceps Mycelium (Paecilomyces hepiali, CBG-CS-2) in Raw264.7 Murine Macrophages." - Dit onderzoek laat de ontstekingsremmende eigenschappen van Cordyceps mycelium zien bij muizen macrofagen, wat de mogelijke ontstekingsremmende werking van Cordyceps onderstreept.
 7. "Cordyceps militaris fraction induces apoptosis and G2/M cell cycle arrest via c-Jun N-terminal kinase signaling pathway in hepatocellular carcinoma cells." - Dit onderzoek gaat in op de mogelijke antikanker effect van Cordyceps militaris bij leverkanker.
 8. "Low-dose Cordyceps Powder Modulates the Immune Responses in C57BL/6 Mice." - Dit onderzoek heeft gekeken naar het effect van lage doses Cordyceps poeder op het immuunsysteem van muizen en heeft potentieel positieve effecten laten zien.
 9. "A Phase I/II Study of a Ganoderma lucidum (Curt.: Fr.) P. Karst. Extract (Ganopofy) in Patients with Advanced Solid Tumors." - Dit onderzoek is een klinische studie gericht op het gebruik van Ganoderma lucidum, een paddenstoel die vaak samen met Cordyceps wordt gebruikt, bij patiënten met gevorderde tumoren.
 10. "Cordyceps Sinensis Attenuates Cognitive Impairment and Improves Hippocampal Neurogenesis in Aging Mice." - Dit onderzoek laat zien dat Cordyceps sinensis mogelijk voordelen heeft voor cognitieve achteruitgang en de gezondheid van de hippocampus bij ouder wordende muizen.

Sources:

Al deze studies zijn terug te vinden in de NCIB gov database. 

De cordyceps sinensis in verschillende verpakkingsgrootten

 • 100 gram
 • 1000 gram
 • 5000 gram

De voedingswaardes van de cordyceps paddenstoel

Deze cordyceps poeder is gemalen gedroogde paddenstoel (volledige paddenstoel). De korrelgrootte is kleiner dan <0,125mm dit geeft ook de hoge kwaliteit aan.

Voedingswaarden per 100g

Energie

845 kJ / 209 kcal 

Eiwitten

7.5 g

Koolhydraten

2.5 g

Waarvan Suiker

< 0.7 g

Vet

0.6 g

Onverzadigde vetten

0.4 g

Vezels

81.9 g

Zout

< 0.1 g

 

Het gebruik van cordyceps poeder

Er zijn verschillende manieren om cordyceps poeder in te nemen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en doel. Hier zijn een paar suggesties:

Mengen met water of sap: Een eenvoudige manier om cordyceps poeder in te nemen, is door het simpelweg te mengen met water of sap. Voeg een theelepel cordyceps poeder toe aan een glas water of je favoriete sap en roer goed. Drink het op en geniet van de gezondheidsvoordelen van cordyceps.

Toevoegen aan smoothies: Als je graag smoothies maakt, kan cordyceps poeder een geweldige toevoeging zijn. Voeg een theelepel cordyceps poeder toe aan je favoriete smoothierecept en blend het samen met andere ingrediënten. Het zal de smaak van je smoothie niet overheersen, maar je kunt nog steeds profiteren van de gezondheidsvoordelen.

Mixen met yoghurt of havermout: Als je graag yoghurt of havermout eet, kun je cordyceps poeder hier ook aan toevoegen. Meng een theelepel cordyceps poeder door je yoghurt of havermout voor een extra boost aan voedingsstoffen en energie.

Capsules innemen: Als je de smaak van cordyceps poeder niet prettig vindt, kun je ook cordyceps capsules kopen. Deze capsules bevatten een bepaalde dosis cordyceps poeder, waardoor je het gemakkelijk kunt innemen met water.

Wat betreft de dosering, het is belangrijk om altijd de aanbevolen hoeveelheid op de verpakking te volgen. Over het algemeen wordt een dosering van 1 tot 3 gram cordyceps poeder per dag aanbevolen.

 

Meer informatie
Zoho Product Id674999000000617016