Voeg korting toe, koop 2 en krijg 10% korting, koop 4 en krijg 15% korting
Gratis verzending bij bestellingen boven de €50 - Voor 16:00 besteld volgende dag in huis (Binnen NL) * Limited time only.
Cordyceps sinensis paddenstoelen poeder

Cordyceps sinensis poeder

Lions mane Pruikzwam Hericium Erinaceus paddenstoelen poeder

Lions mane - Pruikzwam poeder

Coriolus versicolor, turkey tail | Elfenbankje poeder

As low as € 14,60 € 13,39
 • Turkey tail paddenstoel is rijk aan polysacchariden
 • Bevat Beta-glucanen hulpstoffen voor immuunsysteem & spijsvertering
 • Vol belangrijke antioxidanten
 • Boordevol mineralen

Turkey tail paddenstoel wordt ook wel elfenbankje poeder of coriolus versicolor genoemd. De turkey tail biedt verschillende voordelen dankzij de bioactieve stoffen die het bevat. Neem vandaag nog de stap richting een gezondere levenstijl. 

Beschikbaarheid: Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
SKU
2567-1
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Coriolus versicolor ook wel turkey tail paddenstoel: de natuurlijke ondersteuning voor een gezonde levensstijl

Welkom in de fascinerende wereld van de Coriolus Versicolor, ook wel bekend als de turkey tail paddenstoel of elfenbankje. Deze unieke paddenstoel, genoemd naar zijn opvallende kleurrijke strepen die op een kalkoenstaart lijken, biedt veel meer dan alleen visuele pracht. Het heeft namelijk ongelooflijke voordelen die kunnen bijdragen aan een gezonde levensstijl.

Geef je immuunsysteem een boost met de turkey tail paddenstoel

De turkey tail paddenstoel bevat verschillende verbindingen die het immuunsysteem kunnen helpen. Een daarvan is polysacharide-K (PSK), een type polysacharide dat al lang wordt gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege zijn immuunversterkende eigenschappen. PSK stimuleert onder andere de activiteit van witte bloedcellen, die een belangrijke rol spelen bij de afweer van het lichaam tegen ziekteverwekkers zoals virussen en bacteriën.

Een andere verbinding in de turkey tail paddenstoel is polysaccharide-peptide (PSP), die ook een immuunversterkend effect heeft. PSP kan de activiteit van bepaalde immuuncellen, zoals T-cellen en B-cellen, verbeteren. Deze cellen spelen ook een belangrijke rol bij het bestrijden van ziekteverwekkers en het behouden van een gezond immuunsysteem.

Tot slot bevat de turkey tail paddenstoel ook een verscheidenheid aan antioxidanten, waaronder flavonoïden en fenolen, die kunnen helpen om de lichaamscellen te beschermen tegen schade door vrije radicalen. Vrije radicalen zijn moleculen die in ons lichaam worden geproduceerd als gevolg van normale stofwisselingsprocessen, maar kunnen ook worden veroorzaakt door blootstelling aan gifstoffen in de omgeving, stress en overmatige inname van suikers en vetten.

Een schat aan bioactieve stoffen in elfenbankje poeder

De turkey tail paddenstoel staat al in de traditionele Chinese geneeskunde bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Deze paddenstoel bevat namelijk een overvloed aan bioactieve stoffen, waaronder polysachariden en antioxidanten die ons immuunsysteem kunnen ondersteunen.

 • Polysacchariden: grote moleculen die bestaan uit meerdere suikereenheden die het menselijk lichaam niet kan verteren. Polysacchariden komen in veel paddenstoelen voor en worden beschouwd als de belangrijkste bioactieve stoffen in de Coriolus Versicolor-paddenstoel.
 • Beta-glucanen: deze stof is een type polysaccharide dat in hoge concentraties in de Coriolus Versicolor-paddenstoel wordt aangetroffen en kan het immuunsysteem helpen stimuleren en de spijsvertering verbeteren.
 • Proteoglycanen: deze stof bestaat uit een combinatie van eiwitten en suikers en wordt gevonden in verschillende weefsels van de Coriolus Versicolor-paddenstoel.
 • Ergothioneine: een antioxidant die van nature in sommige paddenstoelen en schimmels voorkomt.
 • Flavonoïden en fenolen: deze natuurlijke antioxidanten worden gevonden in veel voedingsmiddelen, waaronder fruit, groenten en paddenstoelen. Ze kunnen helpen bij het beschermen van cellen tegen oxidatieve schade en kunnen het risico op chronische ziekten verminderen.
 • Mineralen: de Coriolus Versicolor-paddenstoel is ook rijk aan verschillende mineralen, zoals kalium, calcium en magnesium.

De coriolus versicolor, Een holistische Benadering voor een Gezond Leven

Met zijn diverse voordelen voor zowel het immuunsysteem, de spijsvertering als de geestelijke gezondheid, is Coriolus Versicolor een veelzijdige paddenstoel die een holistische benadering van een gezonde levensstijl ondersteunt. Laat deze kleurrijke paddenstoel je natuurlijke bondgenoot zijn op weg naar een gebalanceerd, vitaal en gezond leven!

Turkey tail paddenstoel: De wetenschappelijke onderzoeken

Turkey tail, een fascinerende paddenstoel die al eeuwenlang wordt gebruikt voor zijn magische eigenschappen, blijkt nu ook een schatkamer te zijn van waardevolle bioactieve stoffen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat deze wonderbaarlijke paddenstoel beladen is met polysacchariden, terpenen, beta-glucanen, proteoglycanen, ergothioneine, flavonoïden en fenolen - een indrukwekkende lijst van super stoffen!

Ondanks al deze veelbelovende onderzoeken zijn we ons ervan bewust dat wetenschap voortdurend evolueert en dat er nog veel te ontdekken valt over turkey tail. Maar één ding is zeker: deze paddenstoel is een ware schat aan bioactieve stoffen die ons kan helpen om onze gezondheid op een natuurlijke en effectieve manier te optimaliseren.

Maar wat maakt turkey tail zo bijzonder? Welnu, laten we eens een kijkje nemen naar een aantal verrassende onderzoeken die gedaan zijn en de verbluffende resultaten die zijn ontdekt:

 1. Een onderzoek uitgevoerd door het Memorial Sloan Kettering Cancer Center onderzoekt de immunostimulerende en antitumor eigenschappen van Coriolus versicolor.
 2. Een ander onderzoek dat gepubliceerd is op PubMed belicht de brede waaier aan biologische activiteiten van Coriolus versicolor, waaronder de effecten op immuuncellen en remming van kankergroei.
 3. Een onderzoeksartikel beschikbaar in PMC bespreekt de immunomodulerende eigenschappen van Coriolus versicolor en de rol ervan bij gezondheid. Het artikel is te vinden op:PMC
 4. Een systematische review en meta-analyse over de werkzaamheid van Yun Zhi (Coriolus versicolor) bij het overleven van kankerpatiënten werd gepubliceerd op PubMed. Je kunt het onderzoek lezen op:Pubmed
 5. PubMed bevat ook een onderzoek naar het gebruik van Coriolus versicolor om bijwerkingen van radiotherapie en chemotherapie bij colorectale kankerpatiënten te verminderen. Je kunt het onderzoek vinden op: Pubmed 
 6. Een ander PubMed-onderzoek bespreekt de preklinische en klinische studies van Coriolus versicolor en de rol ervan in immunotherapie voor kankerpatiënten. Je kunt het onderzoek vinden op:Pubmed

Dit zijn slechts een aantal geselecteerde studies naar deze wonderlijke paddenstoel. Wanneer je hier interesse in hebt zijn er veel meer studies over te vinden op pubmed ncbi database. 

 

Hoewel er enig wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de effecten van coriolus versicolor, blijft het vooralsnog onduidelijk of deze paddenstoel daadwerkelijk bijdraagt aan onze gezondheid. Wij raden daarom aan om voedings- en gezondheidsclaims altijd met een kritische blik te bekijken en niet zomaar klakkeloos aan te nemen. Wellicht dat toekomstig onderzoek meer duidelijkheid zal verschaffen over de potentiële voordelen van coriolus versicolor, maar op dit moment is het belangrijk om te benadrukken dat deze claims nog niet volledig zijn bevestigd.

Onder welke namen is de coriolus versicolor bekend?

De ‘coriolus versicolor’ is ook wel bekend onder ‘turkey tail’. Deze naam heeft het gekregen omdat de kleurrijke strepen lijken op die staart van een kalkoen. Ook is deze paddenstoel bekend onder ‘Trametes versicolor en ‘Polyporus versicolor’. 

Coriolus versicolor poeder in verschillende verpakkingsgrootten

 • 100 gram
 • 1000 gram
 • 5000 gram

Voedingswaarden van de Turkey tail paddenstoel

Deze Coriolus versicolor poeder is gemalen gedroogde paddenstoel (volledige paddenstoel). De korrelgrootte is kleiner dan <0,125mm dit geeft ook de hoge kwaliteit aan.

Voedingswaarden per 100g

Energie

845 kJ / 209 kcal 

Eiwitten

7.5 g

Koolhydraten

2.5 g

Waarvan Suiker

< 0.7 g

Vet

0.6 g

Onverzadigde vetten

0.4 g

Vezels

81.9 g

Zout

< 0.1 g

 

Gebruik van elfenbankje poeder

Leuk dat je geïnteresseerd bent in het gebruik van turkey tail paddenstoelen poeder! Deze poeder wordt gemaakt van de turkey tail paddenstoel, ook wel bekend als Trametes versicolor, en staat bekend om zijn vele voordelen.

Dosering

De dagelijkse dosering van turkey tail paddenstoelen poeder is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je leeftijd, gewicht en gezondheidstoestand. Over het algemeen wordt een dosering van 1-3 gram per dag aanbevolen. Wij zien veel dat er in recepten, soepen en/of sauzen meer wordt toegevoegd. 

Recepten

Het gebruik van turkey tail paddenstoelen poeder kan worden toegevoegd aan veel verschillende recepten om extra smaak, voedingsstoffen en gezondheidsvoordelen toe te voegen. Zo kan je er bijvoorbeeld thee mee maken, het toevoegen aan soepen, smoothies, roerbakgerechten of zelfs gebakken producten.

Een heerlijk en eenvoudig recept voor turkey tail paddenstoelen thee:

 • Breng 2 kopjes water aan de kook
 • Voeg 1 theelepel turkey tail paddenstoelen poeder toe
 • Laat het mengsel ongeveer 10 minuten sudderen
 • De thee is klaar om te drinken en kan eventueel gezoet worden met een beetje honing

Inname

Turkey tail paddenstoelen poeder kan op verschillende manieren worden ingenomen, afhankelijk van jouw voorkeur. Zo kan je het toevoegen aan drankjes of smoothies, maar ook als capsule innemen. Het poeder kan het beste worden ingenomen op een lege maag, zodat het goed door je lichaam kan worden opgenomen.

Probeer het eens uit en voeg turkey tail paddenstoelen poeder toe aan je dagelijkse routine voor een gezonde boost! 

 

FAQ veelgestelde vragen over Trametes versicolor poeder

Waarom zou ik de turkey tail paddenstoel toevoegen aan mijn dagelijkse routine?

De Turkey Tail paddenstoel, ook wel bekend als de Trametes versicolor, is een waardevolle aanvulling op je dagelijkse routine. Hoewel ik geen medische claims kan maken, kan ik je wel vertellen over de vele voordelen die deze paddenstoel biedt.

Hier zijn enkele redenen waarom je de Turkey Tail paddenstoel zou kunnen overwegen:

 1. Immuunsysteem ondersteuning: De Turkey Tail paddenstoel staat bekend om zijn immuunversterkende eigenschappen. Het bevat verschillende bioactieve verbindingen, zoals polysacchariden en triterpenen, die je immuunsysteem kunnen ondersteunen en helpen bij het bestrijden van ziekteverwekkers.
 2. Antioxidant activiteit: Turkey Tail paddenstoelen bevatten antioxidanten die kunnen helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen in het lichaam. Dit kan helpen om oxidatieve stress te verminderen en celbeschadiging te voorkomen.
 3. Gezonde darmflora: Een gezonde spijsvertering en een evenwichtige darmflora zijn essentieel voor een goede algehele gezondheid. De Turkey Tail paddenstoel bevat prebiotische vezels die de groei van gunstige darmbacteriën kunnen bevorderen.
 4. Ontstekingsremmende eigenschappen: Ontstekingen kunnen een rol spelen bij verschillende gezondheidsproblemen. Sommige onderzoeken suggereren dat de Turkey Tail paddenstoel ontstekingsremmende eigenschappen kan hebben, hoewel meer onderzoek nodig is.

Het is belangrijk op te merken dat de Turkey Tail paddenstoel geen vervanging is voor medische behandelingen of advies van een arts. 

Als je wilt experimenteren met het toevoegen van de Turkey Tail paddenstoel aan je dagelijkse routine, zou je kunnen overwegen om een supplement op basis van de paddenstoel te nemen. Zorg ervoor dat je kiest voor een betrouwbare bron en volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking.

Onthoud dat ieder individu uniek is en dat de resultaten kunnen variëren. Het is altijd het beste om naar je eigen lichaam te luisteren en te kijken welke aanpassingen het beste voor jou werken. Geniet van deze nieuwe toevoeging aan je dagelijkse routine en ervaar zelf de mogelijke voordelen van de Turkey Tail paddenstoel.

 

Wat is het verschil tussen het extract van de trametes versicolor en de paddenstoelen poeder?

Het extract van de coriolus versicolor wordt gemaakt door de werkzame stoffen van de paddenstoel te isoleren en te concentreren. Dit extract kan vervolgens worden verwerkt tot voedingssupplementen in de vorm van capsules, tabletten of vloeibare vormen. De extracten die Good nature vibe verkoopt worden gemaakt middels heet water extractie.

Het belangrijkste verschil tussen deze twee producten ligt in de manier waarop ze worden geproduceerd en de manier waarop ze worden gebruikt. Het extract is geconcentreerder in zijn werkzame stoffen dan de normale poeder, wat betekent dat het potentieel krachtiger kan zijn in termen van mogelijke effecten. Het extract wordt vaak gebruikt als een specifiek voedingssupplement, terwijl de normale poeder veelzijdiger is en op verschillende manieren kan worden gebruikt.

Het is belangrijk om op te merken dat hoewel er enige suggesties zijn dat de coriolus versicolor gezondheidsvoordelen kan bieden, er beperkt wetenschappelijk bewijs is om deze beweringen te ondersteunen.

Meer informatie
Zoho Product Id674999000000622020