Voeg korting toe, koop 2 en krijg 10% korting, koop 4 en krijg 15% korting
Gratis verzending bij bestellingen boven de €50 - Voor 16:00 besteld volgende dag in huis (Binnen NL) * Limited time only.
Lions mane Pruikzwam Hericium Erinaceus paddenstoelen poeder

Lions mane - Pruikzwam poeder

oesterzwam poeder kopen gezond pleurotus ostreatus

Oesterzwam poeder - Pleurotus ostreatus

Maitake - eikhaas poeder

As low as € 20,67 € 18,96
 • Maitake poeder is rijk aan polysacchariden welk je lichaam ondersteunen
 • Bevat krachtige antioxidanten
 • Vol bioactieve peptiden
 • Puur & Duurzaam - Bevat geen schadelijke pesticiden of chemicalien 

Geniet van de voordelen van Maitake paddenstoel ook wel Grifola Frondosa of Eikhaas Poeder en verbeter uw algehele vitaliteit nu!

 

Beschikbaarheid: Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
SKU
2577
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Ontdek nu de voordelen van de maitake ook wel eikhaas genoemd of grifola frondosa

Maitake, ook bekend als Eikhaas of Grifola Frondosa, is een bijzondere paddenstoel die bekend staat om zijn unieke eigenschappen en voordelen voor de gezondheid. In deze blogpost zullen we de fascinerende wereld van de Maitake verkennen en je informeren over de vele voordelen die deze paddenstoel kan bieden.

Wat is de maitake paddenstoel?

De Maitake, oftewel de Eikhaas of Grifola Frondosa, is een paddenstoel die van nature voorkomt in delen van Japan, Noord-Amerika en Europa. Het wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege de vermeende gezondheidsvoordelen.

Welke bioactieve stoffen bevat de eikhaas?

Maar welke bioactieve stoffen zitten er eigenlijk in de eikhaas? En welke mogelijke voordelen kunnen deze stoffen hebben voor het menselijk lichaam?

 

 • Polysacchariden: De eikhaas bevat een hoog gehalte aan polysacchariden, waarvan beta-glucanen de belangrijkste zijn. Deze polysacchariden kunnen het immuunsysteem stimuleren en helpen bij het bestrijden van infecties en ziekten.  
 • Antioxidanten: De eikhaas bevat verschillende antioxidanten, waaronder fenolen en melanine. Antioxidanten zijn stoffen die helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen in het lichaam, die schade aan cellen en weefsels kunnen veroorzaken. 
 • Triterpenen: De eikhaas bevat ook triterpene, een klasse van organische verbindingen. Sommige triterpenen hebben ontstekingsremmende eigenschappen, wat kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam.
 • Sterolen: Sterolen zijn een groep lipiden die in verschillende planten voorkomen, waaronder de eikhaas. Sterolen, zoals bèta sterol, worden geassocieerd met het verlagen van het LDL-cholesterolgehalte en het bevorderen van een gezonde cholesterol balans. 
 • Nucleosiden: De eikhaas bevat ook nucleosiden, die betrokken zijn bij verschillende biochemische processen in het lichaam. Hoewel de exacte rol van nucleosiden in de eikhaas nog niet volledig is opgehelderd, worden ze onderzocht op hun mogelijke voordelen.
 • Peptiden: Peptiden zijn kleine eiwitfragmenten die in de eikhaas voorkomen en verschillende bioactieve eigenschappen kunnen hebben. Sommige peptiden in de eikhaas worden onderzocht vanwege hun mogelijke immunomodulerende eigenschappen, wat betekent dat ze het immuunsysteem zouden kunnen helpen reguleren. 

Hoe ziet het voedingsprofiel eruit van de maitake?

Energie en macronutriënten

De Maitake bevat weinig calorieën, wat betekent dat het een uitstekende optie is voor mensen die hun calorie-inname willen beperken. Per 100 gram bevat de Maitake ongeveer 31 calorieën, dit betreft de verse paddenstoel. Gedroogd gemalen poeder van de maitake bevat per 100 gram 326 calorieën.   

Het is ook een geweldige bron van eiwitten en koolhydraten, waardoor het een voedzaam voedingsmiddel is voor mensen die een actieve levensstijl hebben of spiermassa willen opbouwen.

Vitaminen en mineralen

De Maitake-paddenstoel zit boordevol essentiële voedingsstoffen, waaronder een breed scala aan vitaminen en mineralen. Hier zijn enkele belangrijke voedingsstoffen die te vinden zijn in de Maitake:

 • Vitamine B2 (riboflavine): Belangrijk voor de stofwisseling en energieproductie.
 • Vitamine B3 (niacine): Speelt een rol in de energieproductie en ondersteunt een gezonde werking van het zenuwstelsel.
 • Vitamine D: Bevordert de opname van calcium en fosfor, essentieel voor sterke botten en tanden.
 • Kalium: Helpt de bloeddruk te reguleren en ondersteunt de gezondheid van het hart.
 • Magnesium: Speelt een rol bij meer dan 300 biochemische reacties in het lichaam, inclusief energieproductie en spierfunctie.

Vezels

Een van de belangrijkste voordelen van de Maitake is het hoge vezelgehalte. Vezels zijn essentieel voor een gezonde spijsvertering en kunnen helpen bij het voorkomen van spijsverteringsproblemen zoals obstipatie. 

Voedingswaarden per 100g

Energie

1362 kJ / 326 kcal 

Eiwitten

23.3 g

Koolhydraten

28.3 g

Waarvan Suiker

< 4.2 g

Vet

5.8 g

Onverzadigde vetten

1.1 g

Vezels

33.7 g

Zout

< 0.1 g

 

Maitake vanuit wetenschappelijk oogpunt

Onderzoek naar de gezondheidseffecten van maitake wordt steeds uitgebreider en er zijn verschillende interessante studies uitgevoerd. Hieronder vindt u een aantal onderzoeken die gedaan zijn. 

 1. "Bioactieve ingrediënten en medicinale waarden van Grifola frondosa (Maitake)": Deze studie geeft een overzicht van Grifola frondosa, zijn eetbare vruchtlichaam bekend als Maitake, en onderzoekt de medicinale eigenschappen ervan.
 2. "Systematische review van Maitake-paddenstoelen door de Natural Standard Research Collaboration": Deze systematische review onderzoekt de farmacologie en mogelijke interacties van Maitake, inclusief de bioactieve verbinding beta-glucan.
 3. "Bioactieve ingrediënten en medicinale waarden van Grifola frondosa (Maitake)": Deze review vat de onderzoeksresultaten samen over de bioactieve bestanddelen, mogelijke gezondheidsvoordelen en structurele kenmerken van Grifola frondosa in zowel Japanse als Chinese context.
 4. "Maitake" (Memorial Sloan Kettering Cancer Center): Deze studie onderzoekt de potentiatie van gast-gemedieerde antitumoractiviteit en anti-diabetische activiteit vertoond door Maitake bij diermodellen.
 5. "Systematische review van Maitake-paddenstoel (Grifola frondosa) door de Natural Standard Research Collaboration": Deze systematische review evalueert het wetenschappelijk bewijs over Maitake en behandelt verschillende aspecten zoals expert opinion, geschiedenis, farmacologie, interacties, bijwerkingen, toxicologie en dosering.
 6. "Antitumoractiviteiten van Grifola frondosa (Maitake) polysaccharide: een ..." Deze studie onderzoekt de antitumoractiviteiten van Maitake-polysacchariden en hun mogelijke therapeutische toepassingen.
 7. "Invloed van Maitake (Grifola frondosa) deeltjesgrootte op menselijke ..." Deze studie analyseert de invloed van deeltjesgroottes van Maitake op de vorming van collageen in de botmatrix tijdens osteoblastcellen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van studies uitgevoerd op Maitake (Grifola frondosa) en de mogelijke medicinale voordelen ervan. Voor meer gedetailleerde informatie over elke studie, raad ik aan de verstrekte bronnen te raadplegen.

Sources:

Zijn terug te vinden op NCIB database Pubmed. 

Het is belangrijk op te merken dat hoewel deze studies veelbelovende resultaten hebben laten zien, meer onderzoek nodig is om de volledige reikwijdte en werkingsmechanismen van maitake te begrijpen.

Maitake poeder in verschillende verpakkingsgroottes 

 • 100 gram 
 • 1000 gram
 • 5000 gram

 

Het innemen van eikhaas poeder

Eikhaas en of maitake poeder kunnen op verschillende manieren ingenomen worden. Het poeder kan bijvoorbeeld worden gemengd met water, sap of een smoothie. Ook kan het poeder verwerkt worden in gerechten zoals soepen, sauzen of omeletten.

Het is wel belangrijk om te weten dat het innemen van eikhaas- en maitake poeder geen vervanging is van een gezonde voeding. Het is dus aan te raden om een gezonde en gevarieerde voeding te blijven consumeren en een supplement zoals eikhaas- en maitake poeder te gebruiken ter ondersteuning van uw gezondheid.

FAQ veelgestelde vragen over maitake / eikhaas

Kan ik maitake poeder combineren met voorgeschreven medicijnen?

Het is altijd belangrijk om voorzichtig te zijn bij het combineren van voorgeschreven medicijnen met voedingssupplementen zoals maitake poeder. Hoewel maitake poeder over het algemeen veilig is, kan het mogelijk interacties veroorzaken met bepaalde medicijnen.

Het is daarom raadzaam om altijd eerst advies in te winnen bij een medisch professional, zoals een arts of apotheker, voordat je maitake poeder of andere voedingssupplementen combineert met voorgeschreven medicijnen. Zij kunnen je het beste adviseren over mogelijke interacties en of het veilig is om deze samen te gebruiken.

Het is beter om veilig te spelen en professioneel advies in te winnen, zodat je zeker weet dat er geen onvoorziene effecten of risico's zijn bij het combineren van medicijnen en voedingssupplementen.

 

Meer informatie
Zoho Product Id674999000000617021