Voeg korting toe, koop 2 en krijg 10% korting, koop 4 en krijg 15% korting
Gratis verzending bij bestellingen boven de €50 - Voor 16:00 besteld volgende dag in huis (Binnen NL) * Limited time only.
Coriolus versicolor turkey tail Elfenbankje paddenstoelen poeder

Coriolus versicolor, turkey tail | Elfenbankje poeder

maitake eikhaas kopen paddenstoel mushroom poeder

Maitake - eikhaas poeder

Lions mane - Pruikzwam poeder

As low as € 14,16 € 12,99
 • Cognitief support ondersteund geheugen & Focus
 • NGF Zenuwgroeifactor
 • Tegen Stress - Zorgt voor Welbevinden
 • Verbeterd stoelgang
 • Positief op immuunsysteem 

De Lion's Mane mushroom, ook bekend als Hericium erinaceus of pruikzwam, is een unieke en bijzondere paddenstoel die al eeuwenlang wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Het Lions Mane poeder dat op deze website wordt aangeboden is biologisch van nature. De paddenstoel heeft een opvallend uiterlijk, met lange witte tentakels die lijken op leeuwenmanen, vandaar de naam Lion's Mane. Het is een geliefd voedingsmiddel / voedingssupplement vanwege zijn mogelijke voordelen voor de hersenen en de algemene gezondheid.

Beschikbaarheid: Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
SKU
2566
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Lions mane poeder, ook wel hericium erinaceus of pruikzwam: Ontdek het nu

De Lion's Mane paddenstoel, ook wel bekend als Hericium erinaceus of pruikzwam, is een unieke en bijzondere paddenstoel die al eeuwenlang wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Deze paddenstoel heeft een opvallend uiterlijk, met lange witte tentakels die lijken op leeuwenmanen, vandaar de naam Lion's Mane.

Lions mane paddenstoel: wat is het precies?

Maar wat maakt deze paddenstoel zo bijzonder? Het blijkt dat de Lion's Mane paddenstoel een aantal potentiële voordelen heeft. Zo wordt het traditioneel gebruikt om het immuunsysteem te ondersteunen en ontstekingen te verminderen. Daarnaast kan het ook helpen bij het verbeteren van de cognitieve functie en het verminderen van symptomen van angst en depressie.

Een van de belangrijkste actieve bestanddelen in de Lion's Mane paddenstoel zijn de zogenaamde "polysacchariden". Deze complexe suikermoleculen hebben een ontstekingsremmende werking en kunnen het immuunsysteem versterken.

Lions Mane Poeder: De Ultieme Cognitieve Versterker

Ben je op zoek naar een natuurlijke manier om je cognitieve functie te verbeteren? Dan is Lion's Mane poeder misschien wel iets voor jou. 

De Lion's Mane paddenstoel bevat verschillende bioactieve stoffen die mogelijk de groei van zenuwcellen kunnen stimuleren en daardoor de cognitieve functie kunnen verbeteren. Een van deze stoffen zijn de zogenaamde "hericenonen", die in studies zijn gekoppeld aan verbeterde cognitieve prestaties en geheugen.

Cognitieve functie verwijst naar de mentale processen die betrokken zijn bij het begrijpen, verwerken en gebruiken van informatie. Het omvat verschillende aspecten zoals aandacht, geheugen, taal, perceptie, redeneren en probleemoplossing. Een goede cognitieve functie is belangrijk voor ons dagelijks leven, omdat het ons in staat stelt om nieuwe informatie te leren, te begrijpen en te onthouden, beslissingen te nemen en ons aan te passen aan veranderende omstandigheden.

Veel mensen gebruiken de Lions mane in combinatie met het microdoseren van psilocybine. Voor meer informatie over microdoseren met psilocybine verwijs ik door naar de informatieve blogs die te vinden zijn in ons blog. Klik hier om naar de blogpagina te gaan. 

Pruikzwam Poeder: Hoe Het Werkt En Waarom Het Werkt

Maar waarom werkt pruikzwam poeder zo goed? Het antwoord ligt in de vele actieve verbindingen die in de paddenstoel worden aangetroffen. Pruikzwam bevat bijvoorbeeld polysacchariden, beta-glucanen, hericenonen en erinacines. Deze verbindingen hebben allemaal unieke eigenschappen die bijdragen aan de voordelen van pruikzwam poeder.

Pruikzwam poeder kan ook helpen bij het verbeteren van de spijsvertering en het immuunsysteem. De polysacchariden in de paddenstoel kunnen bijvoorbeeld de groei van gunstige bacteriën in de darmen stimuleren, waardoor de spijsvertering wordt verbeterd en de immuunfunctie wordt versterkt.

De krachtige actieve bestanddelen van de Pruikzwam: Ontdek nu de voordelen

De actieve bestanddelen van de Pruikzwam zijn zeer krachtig en kunnen verschillende voordelen bieden voor de gezondheid en het welzijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze paddenstoel steeds populairder wordt als voedingssupplement en als ingrediënt in verschillende gerechten.

 

 • Versterkt het immuunsysteem: De pruikzwam bevat polysacchariden en beta-glucanen die het immuunsysteem kunnen ondersteunen.
 • Kan helpen bij het verlagen van cholesterol: De pruikzwam bevat lovastatine, een stof die mogelijk kan bijdragen aan het verlagen van cholesterolgehalte.
 • De spijsvertering: De pruikzwam bevat vezels die de spijsvertering kunnen bevorderen.
 • Kan ontstekingsremmende eigenschappen hebben: De pruikzwam bevat triterpenoïden die mogelijk ontstekingsremmende eigenschappen hebben.
 • Kan bijdragen aan meer energie: De pruikzwam bevat polysacchariden die mogelijk kunnen bijdragen aan een verhoogd energieniveau.
 • Bevat antioxidanten die het lichaam helpen om agressieve stoffen uit te schakelen en te neutraliseren. 
 • Bevat neuropeptiden, deze spelen een belangrijke rol in de communicatie tussen zenuwcellen. Deze neuropeptiden in de Lion's Mane paddenstoel hebben een unieke eigenschap: ze kunnen de aanmaak van zenuwcellen stimuleren.  

Hericium Erinaceus: De Wetenschappelijke Achtergrond

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat Hericium Erinaceus een schat aan bioactieve stoffen bevat, waaronder polysacchariden, terpenen en fenolische verbindingen. Hieronder maken wij een opsomming van een aantal onderzoeken die gedaan zijn. 

De lion's mane paddenstoel is het onderwerp geweest van talloze onderzoeken, waarvan vele de potentiële gezondheidsvoordelen benadrukken. Hier zijn 10 van de meest waardevolle onderzoeksstudies over de lion's mane paddenstoel:

 1. Een in 2017 gepubliceerde studie toonde aan dat de lion's mane paddenstoel neuroprotectieve effecten kan hebben en de cognitieve functie bij oudere volwassenen kan verbeteren.
 2. In een onderzoek uit 2018 vonden onderzoekers dat de lion's mane paddenstoel ontstekingsremmende en antioxidante eigenschappen kan hebben, waardoor het mogelijk nuttig kan zijn bij de behandeling van bepaalde ziekten.
 3. Een studie uit 2019 vond dat de lion's mane paddenstoel kan helpen bij het verbeteren van symptomen van angst en depressie.
 4. Onderzoekers ontdekten in 2020 dat de lion's mane paddenstoel kan helpen het risico op hart- en vaatziekten te verminderen.
 5. Een studie uit 2021 vond dat de lion's mane paddenstoel antikankereigenschappen kan hebben, waardoor het mogelijk nuttig kan zijn bij kankerpreventie en -behandeling.
 6. In een onderzoek uit 2015 vonden onderzoekers dat de lion's mane paddenstoel kan helpen bij het verbeteren van symptomen van cognitieve stoornissen bij mensen met een milde cognitieve stoornis.
 7. Een in 2013 gepubliceerde studie toonde aan dat de lion's mane paddenstoel neurotrofe eigenschappen kan hebben, waardoor het mogelijk nuttig kan zijn bij de behandeling van neurodegeneratieve ziekten.
 8. In een onderzoek uit 2014 vonden onderzoekers dat de lion's mane paddenstoel kan helpen bij het verbeteren van symptomen van gastritis.
 9. Een studie uit 2016 vond dat de lion's mane paddenstoel kan helpen bij het verbeteren van symptomen van diabetes.
 10. Onderzoekers ontdekten in 2023 dat de lion's mane paddenstoel kan helpen bij het verbeteren van de groei van hersencellen en het geheugen in preklinische proeven.

Deze studies suggereren dat de lion's mane paddenstoel potentiële gezondheidsvoordelen heeft en mogelijk nuttig kan zijn bij de behandeling van verschillende ziekten.

Referenties:

Al deze studies zijn terug te vinden in de NCIB database PUBMED. 

Hericium Erinaceus paddenstoel: Bekend onder verschillende namen

De 'leeuwenmanen' paddenstoel, ook wel bekend als 'Hericium erinaceus' in het Latijn, wordt vaak de 'King of Mushrooms' genoemd. Er zijn talloze andere namen voor deze paddenstoel, waaronder 'Bear's head', 'Monkey's head', 'Bearded Tooth mushroom', 'Hedgehog mushroom', 'Bearded Hedgehog mushroom', 'Bearded Tooth fungus', 'Hedgehog fungus' en 'Pompom mushroom'. In Japan staat deze prachtige paddenstoel bekend als 'Yamabushitake'. Het is een unieke en veelzijdige paddenstoel die veel verschillende toepassingen kent.

Lions mane poeder in verschillende verpakkingsgroottes

 • 100 gram 
 • 1000 gram
 • 5000 gram

De voedingswaarden van de hericium erinaceus paddenstoel

Deze Lions mane poeder is gemalen gedroogde paddenstoel (volledige paddenstoel). De korrelgrootte is kleiner dan <0,125mm dit geeft ook de hoge kwaliteit aan.

Voedingswaarden per 100g

Energie

1180 kJ / 283 kcal 

Eiwitten

20.1 g

Koolhydraten

23.9 g

Waarvan Suiker

< 3.2 g

Vet

2.8 g

Onverzadigde vetten

1.2 g

Vezels

41.4 g

Zout

< 0.1 g

 

Het gebruik van pruikzwam poeder

Een veel voorkomende manier om Lion's Mane poeder in te nemen is door het toe te voegen aan een smoothie of sap. Dit is een handige manier om poeder te mengen met andere ingrediënten en het zo makkelijker te maken om in te nemen. Je kunt het ook mengen met water of een andere vloeistof en het als een shotje drinken.

Een andere manier om Lion's Mane poeder in te nemen is door het te gebruiken als ingrediënt in recepten. Het kan bijvoorbeeld worden toegevoegd aan soepen, sauzen, en zelfs aan gebakken goederen. Dit is een leuke manier om de voordelen van Lion's Mane poeder te ervaren terwijl je geniet van heerlijke maaltijden.

Het is belangrijk om te onthouden dat Lion's Mane poeder een voedingssupplement is en geen vervanging voor een gezonde levensstijl en voeding. 

FAQ veelgestelde vragen over Lions mane poeder

 

Veelgestelde vraag: Waarom zou ik lions mane paddenstoelen poeder gebruiken?

Lions mane paddenstoelen poeder heeft verschillende mogelijke voordelen voor de gezondheid. Hoewel er enig wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de effecten van lions mane, is het belangrijk om te beseffen dat voedings- en gezondheidsclaims altijd voorzichtig moeten worden geëvalueerd.

Op basis van het beschikbare onderzoek kunnen de volgende mogelijke voordelen worden genoemd, maar het is belangrijk om op te merken dat deze claims nog niet volledig zijn bevestigd:

Ontstekingsremmende eigenschappen: Er is enig bewijs dat lions mane ontstekingsremmende eigenschappen kan hebben, maar verder onderzoek is nodig om deze effecten beter te begrijpen.

Stressvermindering: Er zijn studies die suggereren dat bepaalde verbindingen in lions mane stress kunnen verminderen, maar meer onderzoek is nodig om deze effecten te bevestigen.

Vermindering van vermoeidheid: Hoewel er aanwijzingen zijn dat lions mane de mentale helderheid kan verbeteren en vermoeidheid kan verminderen, is verder onderzoek nodig om deze effecten te bevestigen.

Ondersteuning van het immuunsysteem: Er zijn studies die suggereren dat lions mane bepaalde verbindingen bevat die het immuunsysteem kunnen ondersteunen, maar verder onderzoek is nodig om deze bevindingen te bevestigen.

Mogelijke cognitieve voordelen: Er is enig onderzoek dat aangeeft dat lions mane de cognitieve functie en het geheugen kan verbeteren, maar meer studies zijn nodig om deze effecten beter te begrijpen.

Wat is de juiste dosering voor Lions mane poeder?

De juiste dosering voor Lions mane poeder kan variëren op basis van verschillende factoren, zoals je individuele behoeften en de specifieke kwaliteit van het product.

Onthoud dat voedingssupplementen en gezondheidsclaims altijd met de nodige voorzichtigheid moeten worden benaderd. Het is altijd het beste om advies in te winnen bij een professionele zorgverlener voordat je supplementen toevoegt aan je dieet.

Als algemene richtlijn wordt een doseringsbereik van ongeveer 750 mg - 3.000 mg per dag vaak genoemd. Uiteraard kan het geen kwaad meer te nemen en worden er vaak in gerechten grotere hoeveelheden Lions mane poeder toegevoegd.

 

Meer informatie
Zoho Product Id674999000000618013