Voeg korting toe, koop 2 en krijg 10% korting, koop 4 en krijg 15% korting
Gratis verzending bij bestellingen boven de €50 - Voor 16:00 besteld volgende dag in huis (Binnen NL) * Limited time only.

Microdosing

Filter
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filter
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Microdoseren of microdosing met psychedelica

Microdosing of ook wel microdoseren, is het innemen van kleine hoeveelheden psychedelische stof om de productiviteit, het welzijn en de creativiteit te verhogen. 

Het gaat niet gepaard met psychedelische ervaringen, of overtollige energie en andere afleidingen. In plaats daarvan kun je een verhoogd emotioneel welzijn en helderder denkprocessen ervaren.

 

Microdoseren is een eenvoudige, effectieve en veilige manier om je leven te verbeteren of om inzicht krijgen. Onderzoek toont aan dat mensen die microdoseren een verbeterde emotioneel welzijn en een betere dagelijkse functionaliteit ervaren. Microdoseren kan je "verheffen" tot een niveau boven je normale zelf en verbetert je leven op vele niveaus.

 

Wat is microdosing?

 

Microdoseren met psilocybine is een praktijk die steeds populairder wordt onder mensen die op zoek zijn naar nieuwe manieren om hun mentale gezondheid te verbeteren. Het idee achter microdoseren is dat het innemen van een kleine hoeveelheid psilocybine, de actieve stof in bepaalde paddenstoelen, kan leiden tot een aantal positieve effecten zonder de intense hallucinogene effecten van een volledige dosis.

Veel mensen die microdoseren met psilocybine beweren dat het hen helpt om hun angst en depressie te verminderen, hun creativiteit en focus te vergroten en hun algehele gevoel van welzijn te verbeteren. Hoewel er nog weinig wetenschappelijk bewijs is om deze claims te ondersteunen, zijn er wel enkele veelbelovende onderzoeken die suggereren dat psilocybine mogelijk kan helpen bij de behandeling van verschillende psychische aandoeningen.

 
 

Veel mensen kiezen om te gaan microdoseren om de volgende redenen:

 
 • Verbeteren van de mentale gezondheid:

 
Veel mensen die microdoseren delen in hun ervaringen dat het microdoseren met psilocybine hun angst, depressie en stress schijnt te verminderen.
 
 
 • Verhoogde focus en creativiteit:

 
Veel mensen melden in gebruikers ervaringen dat psilocybine hun helpt om hun creativiteit en focus te vergroten. Er wordt ook veel gesproken over een verhoogd probleem oplossend vermogen. 
 
 
 • Verhoogd gevoel van welzijn:

 
Veel mensen die microdoseren schijnen een verhoogd gevoel van welzijn te voelen en rapporteren zich goed te voelen. Dit kan te wijten zijn aan de vermindering in gevoelens van angst en depressie. Ook kan het te maken hebben met de manier waarop psilocybine het menselijk brein beinvloed. 
 
 
 • Spirituele ervangen met microdoseren:

 
Sommige mensen die microdoseren met psilocybine ervaren meer spiritualiteit. Zij ervaren meer diepgang in admehalingstechnieken en of meditaties. Psilocybine wordt al eeuwenlang gebruikt in spirituele en religieuze praktijken. Veel mensen geloven dat het hen helpt bij het bereiken van een verhoogd bewustzijnsniveau. 
 

FAQ over het microdoseren met Psilocybine


Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen (FAQ) over microdoseren met psilocybine.



 • Wat is microdoseren met psilocybine?


Microdoseren met psilocybine is het innemen van kleine hoeveelheden van de stof om de voordelen te ervaren zonder de intense psychedelische effecten. Het idee is om de stof in kleine hoeveelheden in te nemen, zodat het lichaam en de geest de kans krijgen om te wennen aan de effecten van de stof.



 • Wat zijn de voordelen van microdoseren met psilocybine?


Microdoseren met psilocybine kan verschillende voordelen hebben. Sommige mensen gebruiken het om hun creativiteit te verhogen, anderen gebruiken het om hun stemming te verbeteren, en weer anderen gebruiken het om hun concentratie te verbeteren. Er is nog veel onderzoek nodig om alle voordelen van microdoseren met psilocybine te begrijpen.



 • Hoeveel psilocybine truffels of paddenstoelen moet ik innemen om te microdoseren?


Hoeveelheid truffels die u kunt innemen om te microdoseren variëren van persoon tot persoon. Aangeraden wordt om een 0,5 tot 2 gram per dosis te nemen. 


De hoeveelheid Paddo’s die u moet innemen om te microdoseren, kan variëren afhankelijk van uw lichaamsgewicht, uw tolerantie voor de stof en uw persoonlijke doelen. Over het algemeen wordt aangeraden om te beginnen met een dosis van 0,1-0,5 gram gedroogde paddenstoelen (paddo’s) en deze dosis geleidelijk te verhogen totdat u de gewenste effecten bereikt.


Vaak wordt ook de maatstaf gebruikt van 5 tot 10% van een hallucinerende dosis. 



 • Hoe vaak moet ik microdoseren met psilocybine?


Hoe vaak u moet microdoseren met psilocybine, hangt af van uw persoonlijke doelen en uw reactie op de stof. Sommige mensen microdoseren om de dag, terwijl anderen ervoor kiezen om slechts één keer per week te microdoseren of 1 keer in de 3 dagen.  


Het is belangrijk om uw reactie op de stof zorgvuldig te volgen en uw doseringen aan te passen op basis van uw persoonlijke ervaringen. 



 • Kan ik microdoseren met psilocybine als ik medicijnen gebruik?


Als u medicijnen gebruikt, is het belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u begint met microdoseren met psilocybine. Psilocybine kan interageren met sommige medicijnen, dus het is belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u begint met microdoseren.


 • Is microdoseren met psilocybine volledig legaal?


De legaliteit van microdoseren met psilocybine varieert per land. In sommige landen is het volledig legaal, terwijl het in andere landen illegaal is. In Nederland is het gebruik van deze middelen.


 • Waar kan ik meer informatie vinden over microdoseren met psilocybine?


Er is veel informatie beschikbaar over microdoseren met psilocybine. U kunt beginnen met het raadplegen van betrouwbare bronnen zoals wetenschappelijke tijdschriften en of boeken over het onderwerp. Daarnaast kunt u een kijkje nemen op onze blog voor meer informatie!

Klik hier om naar onze blog pagina te gaan.