Gratis verzending bij bestellingen boven de €50 - Voor 16:00 besteld volgende dag in huis (Binnen NL) * Limited time only.
maitake poeder kopen

Maitake - eikhaas poeder

Reishi poeder kopen

Reishi mushroom

Oesterzwam poeder - Pleurotus ostreatus

As low as € 21,79 € 19,99
Beschikbaarheid: Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
SKU
2578

Pleurotus ostreatus, bekend als de oesterzwam, dankt zijn Nederlandse naam aan zijn vorm en uiterlijk die op een oester lijkt. Je vindt ze op dode stammen van loofbomen of op wondplekken van levende bomen (vooral beuk, populier en wilg). 


Pleurotus ostreatus groeien in grote clusters op houtachtige ondergronden, waar ze eetbare vruchtlichamen vormen met een dunne en kwetsbare korst die gemakkelijk van de vlezige hoed te verwijderen is. De hoeden zijn grijswit als ze jong zijn en worden wit naarmate ze ouder worden. De kieuwen zitten meestal aan de basis vast aan de steel, maar kunnen daar op volwassen leeftijd los van staan. De stengels zijn wit, soms iets gelig bij de basis als ze volgroeid zijn.


Pleurotus ostreatus is wijd verspreid in gematigde streken over de hele wereld, waaronder Europa, Azië, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Hij is algemeen in heel Europa, waar hij vooral in de nazomer en herfst onder beuken groeit. In Polen groeit hij op dode bomen en stronken in gemengde bossen die gedomineerd worden door sparren (Picea


Pleurotus bevat een redelijke dosis lovastatine, een natuurlijke statine die vergelijkbaar is met de werkzame stof uit Rode Gist Rijst of de regelmatig voorgeschreven statine medicatie.


In de reguliere geneeskunde is lovastatine een stof die valt onder de groep van statines en wordt gebruikt om het cholesterolgehalte te verlagen. Het werkt door het blokkeren van een enzym (HMG-CoA reductase) dat uw lever nodig heeft om cholesterol te maken.


Pleurotus ostreatus poeder eigenschappen

 • Bevat gezonde actieve ingrediënten, vitamines, mineralen, aminozuren en vezels
 • Goed profiel aan polysachariden, triterpenen en antioxidanten
 • 100% biologisch gecertificeerd, met zorg gekweekt
 • Goede werking op het immuunsysteem
 • Draagt bij aan een gezond cholesterolgehalte 
 • 100% kwaliteitsproduct dat ook uitgebreide kwaliteitscontroles ondergaat
 • Vrij van additieven, vulstoffen, bindmiddelen en hulpstoffen
 • Pleurotus ostreatus poeder is gluten vrij

Pleurotus ostreatus, gewoonlijk oesterzwam genoemd is een medicinale paddenstoel en heeft talrijke voordelen voor de gezondheid, zoals het stimuleren van de immuunfuncties en het verminderen van oxidatieve stress. Oesterzwammen bevatten weinig calorieën en zijn rijk aan vezels, kalium, vitamine C en ijzer. 


Dit Pleurotus ostreatus poeder is gemalen gedroogde paddenstoel (volledige paddenstoel). De korrelgrootte is kleiner dan <0,125mm dit geeft ook de hoge kwaliteit aan.


Pleurotus ostreatus poeder in verschillende verpakkingsgrootten. 

 • 50 gram
 • 100 gram 
 • 1000 gram
 • 5000 gram

Hoe neem ik pleurotus ostreatus poeder in? 

De Pleurotus ostreatus poeder kunt u gemakkelijk toevoegen aan uw shake, drank, thee, yoghurt en of smoothie. Pleurotus ostreatus heeft een neutrale smaak en is goed mengbaar. Je zou het eventueel ook door een maaltijd kunnen doen. Ook is het mogelijk dit in capsules te doen en het op deze wijze innemen. 

EAN: 6096111399335

Voedingswaarden per 100g

Energie

1198 kJ / 288 kcal 

Eiwitten

17.5 g

Koolhydraten

26.6 g

Waarvan Suiker

0.5 g

Vet

1.82 g

Onverzadigde vetten

0.3 g

Vezels

45.5 g

Zout

< 0.01 g


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Oesterzwam poeder - Pleurotus ostreatus