Gratis verzending bij bestellingen boven de €50 - Voor 16:00 besteld volgende dag in huis (Binnen NL) * Limited time only.

Maandelijkse Archieven: Februari 2023

 1. Ayahuasca en het zenuwstelsel: een diepgaande blik op de fysiologische effecten van deze planten brouwsel

  Ayahuasca en het zenuwstelsel: een diepgaande blik op de fysiologische effecten van deze planten brouwsel

  Ayahuasca en het zenuwstelsel: een diepgaande blik op de fysiologische effecten van deze planten brouwsel

  Ayahuasca is een plantbrouwsel dat wordt gebruikt in traditionele Zuid-Amerikaanse geneeskunde om spirituele en therapeutische ervaringen op te wekken. Hoewel het gebruik van ayahuasca steeds populairder wordt buiten Zuid-Amerika, is er nog veel onbekend over de fysiologische effecten van deze plantenbrouwsels op het menselijk lichaam.

  Ayahuasca's effecten op het zenuwstelsel

  Ayahuasca is een psychoactieve drank die al eeuwenlang wordt gebruikt in traditionele Zuid-Amerikaanse geneeskunde. Het bevat een combinatie van planten, waaronder de Banisteriopsis caapi liaan en de bladeren van de Psychotria viridis struik, die samen een krachtige psychoactieve ervaring opwekken.

  De effecten van ayahuasca op het

  Lees meer »
 2. Van Vijver Alg Tot Voeding Krachtpatser: De Opkomst Van Chlorella

  Van Vijver Alg Tot Voeding Krachtpatser: De Opkomst Van Chlorella

  Van Vijver Alg Tot Voeding Krachtpatser: De Opkomst Van Chlorella

  Chlorella is een groene zoetwateralg die werd ontdekt als mogelijke voedingsbron voor de mensheid. Inmiddels is chlorella uitgegroeid tot een populaire superfood en wordt het gebruikt als supplement voor een gezonde levensstijl. In dit artikel gaan we dieper in op de geschiedenis van chlorella, de voedingswaarde en de gezondheidsvoordelen ervan.

  De Ontdekking Van Chlorella

   

  De ontdekking van chlorella begon in de jaren 60 van de vorige eeuw, toen wetenschappers op zoek waren naar een alternatieve voedingsbron voor de mensheid. Het steeds moeilijker worden om genoeg voedsel te produceren voor een groeiende bevolking was een belangrijke reden voor deze zoektocht.

  De ontdekking van chlorella begon echter niet direct met deze zoekt

  Lees meer »
 3. Het Verkennen van de Verschillende Soorten Psilocybine Paddo's en Hun Effecten

  Het Verkennen van de Verschillende Soorten Psilocybine Paddo's en Hun Effecten

  Het Verkennen van de Verschillende Soorten Psilocybine Paddo's en Hun Effecten

  Inleiding

  Psilocybine paddestoelen zijn een soort schimmel die psilocybine en psilocine bevatten. Deze verbindingen kunnen worden gevonden in veel verschillende soorten paddenstoelen, maar de meest voorkomende soorten worden "magische paddenstoelen" genoemd omdat ze psychoactieve effecten hebben wanneer ze geconsumeerd worden. De geschiedenis van deze psychedelische schimmels gaat duizenden jaren terug naar het oude Meso-Amerika, waar ze werden gebruikt voor religieuze ceremonies door oude culturen zoals de Azteken en Maya's.
  Vandaag de dag worden deze soorten paddenstoelen nog steeds gebruikt voor spirituele doeleinden door sommige mensen die geloven dat ze heilige voorwerpen zijn die inzicht bieden in de eigen geest (of zelfs in andere wer

  Lees meer »
 4. Microplastics in Cosmetica: De Onzichtbare Vervuiling in Onze Badkamers

  Microplastics in Cosmetica: De Onzichtbare Vervuiling in Onze Badkamers

  Microplastics in Cosmetica: De Onzichtbare Vervuiling in Onze Badkamers

  Microplastics zijn kleine plastic deeltjes die kleiner zijn dan 5 millimeter. Deze deeltjes komen voor in allerlei producten die we dagelijks gebruiken, zoals cosmetica, schoonmaakmiddelen en voedselverpakkingen. In dit artikel willen we het specifiek hebben over microplastics in cosmetica en wat voor effect dit heeft op het milieu en onze gezondheid.

  Hoe komen microplastics in cosmetica terecht?

  Microplastics kunnen op verschillende manieren in cosmetica terechtkomen. Eén van de belangrijkste manieren is het gebruik van microbeads als scrubmiddel of verdikkingsmiddel in gezondheids- en schoonheidsproducten zoals scrubs, tandpasta's en douchegels. Wanneer deze producten worden gebruikt en vervolgens worden weggespoeld, komen de microbeads via het afvalwater in ons milieu terecht en

  Lees meer »
 5. De Therapeutische Toepassingen van Magische Paddenstoelen

  De Therapeutische Toepassingen van Magische Paddenstoelen

  De Therapeutische Toepassingen van Magische Paddenstoelen

   

  Magische paddenstoelen, ook wel bekend als psilocybine paddestoelen, zijn een fascinerende en veelbesproken vorm van natuurlijke medicatie. Al eeuwenlang worden ze gebruikt voor therapeutische doeleinden en worden ze beschouwd als een krachtig middel om de geest te genezen en de ziel te verlichten. Het actieve ingrediënt in deze paddenstoelen, psilocybine, heeft een diepgaande invloed op de hersenen en kan worden gebruikt om verschillende psychische aandoeningen te behandelen.

   

  De populariteit van magische paddestoelen als therapeutisch middel heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Wetenschappers hebben aangetoond dat psilocybine, het krachtige bestanddeel van deze paddenstoelen, kan helpen bij het behandelen van verschillende psychische aandoeningen, waaronder depressie, angststo

  Lees meer »
 6. Diepgaande heling door Ayahuasca-ceremonies

  Diepgaande heling door Ayahuasca-ceremonies

  Diepgaande heling door Ayahuasca-ceremonies

  Ayahuasca-ceremonies zijn de laatste jaren populair geworden omdat steeds meer mensen op zoek zijn naar alternatieve methoden voor spirituele en emotionele heling.

   

  Wat is Ayahuasca?


  Ayahuasca is een psychoactieve en entheogene drank gemaakt van de bladeren van de Psychotria viridis struik en de stengels van de Banisteriopsis caapi wijnstok, die beide typisch te vinden zijn in Zuid-Amerika. De drank wordt al eeuwenlang gebruikt door verschillende inheemse stammen in het Amazonegebied voor medicinale en spirituele doeleinden.

  Ayahuasca bevat dimethyltryptamine (DMT), een krachtige psychoactieve stof die het brein beïnvloedt en mensen veranderingen in hun stemming, denken en gedrag doet ervaren. DMT is norm

  Lees meer »
 7. Ontdek de betoverende wereld van magic truffels: alles wat je moet weten

  Ontdek de betoverende wereld van magic truffels: alles wat je moet weten

  Ontdek de betoverende wereld van magic truffels: alles wat je moet weten

   

  De Magic Truffels zijn een zeer krachtige en potente Psilocybe soort. Ze staan ook bekend als ‘’sclerotia’’.
  Magic truffel ook wel sclerotia genoemd

   

  Sclerotia zijn de vruchtlichamen van schimmels die ze produceren. Het woord sclerotia is afgeleid van het Griekse woord sclero, dat hard betekent. Sclerotia komen voor in vele schimmel geslachten, waaronder Amanita, Armillaria, Coprinus, Claviceps en Psilocybe. De term "sclerotioïde" is bedacht voor sclerotia-achtige structuren die voorkomen in andere groepen schimmels, zoals Pyronema (Bolbitiaceae) en Rhizopogon (Rhizopogon Aceae).

   

  Sclerotia worden gevormd wanneer het mycelium wordt blootgesteld aan ongunstige omstandigheden zoals droogte of koude temperaturen. Deze vormen kunnen al dan niet verband houden met seksuele voortplanti

  Lees meer »
 8. Veiligheidsmaatregelen en risico's bij het gebruik van yopo zaden

  Veiligheidsmaatregelen en risico's bij het gebruik van yopo zaden

  Veiligheidsmaatregelen en risico's bij het gebruik van yopo zaden

  Yopo zaden (Anadenanthera peregrina) zijn bekend om hun gebruik door inheemse stammen in Zuid-Amerika voor spirituele en medicinale doeleinden. Hoewel het gebruik van yopo zaden en de daaruit voortvloeiende ervaring vaak als heilzaam en genezend wordt beschouwd, is het belangrijk om te beseffen dat er enkele risico's verbonden zijn aan het gebruik van yopo zaden. In deze blog zullen we de belangrijkste veiligheidsmaatregelen en risico's bespreken die gepaard gaan met het gebruik van yopo zaden, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen voordat je besluit om ze te gebruiken.

   

  Veiligheidsmaatregelen

  Als je overweegt om yopo zaden te gebruiken, is het belangrijk om enkele veiligheidsmaatregelen in acht te nemen om de mogelijke gevaren te minimaliseren. Hieronder bespreke

  Lees meer »
 9. De Invloed van Microplastics op Onze Voedselketen: Van de Bodem tot aan Onze Maaltijden

  De Invloed van Microplastics op Onze Voedselketen: Van de Bodem tot aan Onze Maaltijden

  De Invloed van Microplastics op Onze Voedselketen: Van de Bodem tot aan Onze Maaltijden

  Het probleem van microplastics is de laatste jaren steeds prominenter geworden. Deze kleine plastic deeltjes worden overal in onze omgeving gevonden, van de lucht tot de oceanen. Ze zijn ook steeds meer aanwezig in onze voedselketen. Het is bekend dat microplastics via de bodem en water onze voedselketen binnendringen, waardoor we uiteindelijk onbewust microplastics binnenkrijgen via ons voedsel. In deze tekst zullen we de invloed van microplastics op onze voedselketen bespreken, van de bodem tot onze maaltijden.

   

  De invloed van microplastics op de bodem

  Microplastics zijn kleine plastic deeltjes die overal in onze omgeving te vinden zijn, van de lucht tot de oceanen. Deze deeltjes kunnen via verschillende manieren in de bodem terechtkomen, zoals via a

  Lees meer »
 10. De geschiedenis van ayahuasca-gebruik in traditionele geneeskunde: wat we kunnen leren

  De geschiedenis van ayahuasca-gebruik in traditionele geneeskunde: wat we kunnen leren

  De geschiedenis van ayahuasca-gebruik in traditionele geneeskunde: wat we kunnen leren

  Ayahuasca is een psychoactieve drank die al eeuwenlang wordt gebruikt in de traditionele geneeskunde van inheemse volkeren in Zuid-Amerika. De drank wordt bereid uit de ayahuasca-wijnstok en bepaalde bladeren en bevat de stof DMT, die een krachtige hallucinogene werking heeft. Het gebruik van ayahuasca in traditionele geneeskunde is gericht op het bevorderen van genezing en spirituele groei.

  Ayahuasca in traditionele geneeskunde

  Ayahuasca is een psychoactieve drank die al eeuwenlang wordt gebruikt in de traditionele geneeskunde van inheemse volkeren in Zuid-Amerika. De drank wordt bereid uit de ayahuasca-wijnstok en bepaalde bladeren en bevat de stof DMT, die een krachtige hallucinogene werking heeft.

  Het gebruik van aya

  Lees meer »
Pagina