Gratis verzending bij bestellingen boven de €50 - Voor 16:00 besteld volgende dag in huis (Binnen NL) * Limited time only.

Maandelijkse Archieven: Januari 2023

 1. Hoe maak je je eigen mycelium broed voor het kweken van paddo’s: Een stapsgewijze handleiding

  Hoe maak je je eigen mycelium broed voor het kweken van paddo’s: Een stapsgewijze handleiding

  Hoe maak je je eigen mycelium broed voor het kweken van paddo’s: Een stapsgewijze handleiding

  Wat is Mycelium Broed?

  Mycelium broed is een substraat op basis van mycelium dat is gekoloniseerd door de schimmel. Het bestaat uit veel kleine hyfen en kan worden gebruikt om paddo’s (magic mushrooms) op verschillende manieren te laten groeien. Myceliumgroei vindt plaats wanneer sporen op een geschikt oppervlak terechtkomen en beginnen te groeien in lange draadvormige structuren die hyfen worden genoemd (enkelvoud: hyfe). Dit zijn de elementen die uw substraat vormen, evenals de wanden van uw vrucht kamer als u deze gebruikt. Het mycelium zal blijven groeien totdat het geen voedingsstoffen of ruimte meer heeft,daarom is het belangrijk om niet alleen goede kwaliteit sporen te krijgen, maar er ook voor te zorgen dat ze gezond genoeg zijn om een ​​sterke kolonie te produceren!

  Voordel

  Lees meer »
 2. De wetenschap achter Pine pollen: wat maakt het zo voedzaam?

  De wetenschap achter Pine pollen: wat maakt het zo voedzaam?

  De wetenschap achter Pine pollen: wat maakt het zo voedzaam?

  Pine pollen is een van de meest voedzame superfoods die er bestaan. Het wordt gewonnen uit de mannelijke bloemen van de dennenboom en bevat een breed scala aan voedingsstoffen. Pine pollen bevat onder andere aminozuren, vitaminen, mineralen, enzymen en fytohormonen. Maar wat maakt Pine pollen nu zo voedzaam?

   

  Aminozuren

  Pine pollen bevat meer dan 20 verschillende aminozuren, waaronder alle essentiële en conditioneel essentiële aminozuren. Enkele van de essentiële aminozuren die in pine pollen worden gevonden zijn lysine, methionine, fenylalanine, tryptofaan, histidine, isoleucine, leucine, valine en threonine. Pine pollen heeft de reputatie van een "geconcentreerd lichaam van aminozuren" te zijn, met 20-22 soorten aminozure

  Lees meer »
 3. Ontdek de kracht van CBN olie: Alles wat je moet weten over Cannabinol

  Ontdek de kracht van CBN olie: Alles wat je moet weten over Cannabinol

  Ontdek de kracht van CBN olie: Alles wat je moet weten over Cannabinol

  CBN-olie oftewel cannabinol is het slaapmiddel van het jaar. Na aan populariteit te hebben gewonnen en in substantie te zijn toegenomen, is CBN nu een hoofdbestanddeel voor veel mensen en kan het effectief worden gebruikt naast andere vitaminen en supplementen voor algemeen welzijn.  Wat is CBN?

  Cannabinol, ook bekend als CBN, is een van de vele cannabinoïden in Cannabis sativa. Niet alle cannabinoïden zijn tegelijkertijd aanwezig. Niettemin kan elke cannabinoïde een wisselwerking aangaan met het endocannabinoïde systeem (ECS). Dit systeem bestaat uit een reeks receptoren in het menselijk lichaam die verantwoordelijk zijn voor het regelen van verschillende functies. De meest voorkomende cannabinoïden zijn THC en CBD. Niettemin is CBN ook erg populair. In feite willen veel mensen de potent

  Lees meer »
 4. Ontdek de wonderbaarlijke voordelen van Reishi: Een diepgaande blik in de krachtige eigenschappen van deze geneeskrachtige paddenstoel

  Ontdek de wonderbaarlijke voordelen van Reishi: Een diepgaande blik in de krachtige eigenschappen van deze geneeskrachtige paddenstoel

  Ontdek de wonderbaarlijke voordelen van Reishi: Een diepgaande blik in de krachtige eigenschappen van deze geneeskrachtige paddenstoel

  Reishi ook wel ganoderma lucidum is een paddenstoel met een hoge medicinale waarde. Reishi heeft een roodachtig uiterlijk en een nier-vormige kop. De reishi heeft geen plaatjes ook wel kieuwen genoemd aan de onderkant en geeft zijn sporen vrij via fijne poriën. Reishi paddenstoel heeft gunstige effecten op het hart, immuunsysteem, conditie, ademhaling en de algehele energie niveaus. Reishi kennen veel mensen ook als de ‘’paddestoel van de onsterfelijkheid’’. 

   

  Reishi paddestoel is kortgezegd een geschenk uit de grond

   

  Reishi voordelen in het kort:

   

  • Gunstig effect op het immuunsysteem 
  • Positief voor je hart en bloedvaten (cardiovasculaire systeem)
  Lees meer »
 5. De opkomst van psilocybine als potentieel medicijn: wat wetenschappers hebben ontdekt

  De opkomst van psilocybine als potentieel medicijn: wat wetenschappers hebben ontdekt

  De opkomst van psilocybine als potentieel medicijn: wat wetenschappers hebben ontdekt

  Psilocybine, Wat is het precies?

   

  Psilocybine is een natuurlijk voorkomende psychedelische verbinding van de tryptamine familie die voorkomt in meer dan 200 soorten paddenstoelen. De krachtigste psychoactieve soorten zijn Psilocybe mexicana, Psilocybe cubensis en Psilocybe semilanceata, maar psilocybine is ook gevonden in minstens 50 andere paddenstoelensoorten.

   

  Psilocybine wordt al sinds de prehistorie door mensen gebruikt voor genezing en inzicht, in de vorm van planten, lianen, paddenstoelen, wortels of zaden. De psychedelische reis die door deze krachtige natuurlijke stoffen werd geïnitieerd was niet bedoeld als een recreatieve "trip" maar als een toegang tot de bron van wijsheid en genezing. Gewoonlijk werd de innerlijke reis begeleid door de sjamaan. Natuurlijke entheogenen (letterlijk: geesten planten) zijn niet te ver

  Lees meer »
 6. Ontdek de magie van Psilocybe cubensis: alles wat je moet weten over deze magic mushroom soort

  Ontdek de magie van Psilocybe cubensis: alles wat je moet weten over deze magic mushroom soort

  Ontdek de magie van Psilocybe cubensis: alles wat je moet weten over deze magic mushroom soort

  Paddenstoelen maken integraal deel uit van het menselijk bestaan. Van consumptie als voedsel tot recreatief gebruik, paddenstoelen zijn een voorwerp van verwondering, debat en ontzag. Wij bij good nature vibe vinden dat de mogelijkheid om soms veronachtzaamde onderwerpen te verkennen noodzakelijk is voor onze groei als samenleving. Mensen moeten deze prachtige schimmel kunnen consumeren en ervaren vanwege zijn schoonheid en voordelen. Dit gezegd hebbende, zijn er potentiële gevaren en bijwerkingen bij het gebruik van elke substantie en het is altijd belangrijk om onderzoek te doen voordat je een substantie inneemt, of het nu een paddenstoel is of niet.

   

  De Psilocybe cubensis paddenstoel, algemeen bekend als 'Paddo' of 'Magische paddenstoel', is een van de krachtigste paddo's. Als je ooit

  Lees meer »
 7. Lion's Mane: De krachtige voordelen van de pruikzwam (Hericium Erinaceus) en het stimuleren van NGF

  Lion's Mane: De krachtige voordelen van de pruikzwam (Hericium Erinaceus) en het stimuleren van NGF

  Lion's Mane: De krachtige voordelen van de pruikzwam (Hericium Erinaceus) en het stimuleren van NGF

  Lions mane, ook wel ''Hericium Erinaceus'' genoemd, is een bekende paddenstoel vanwege zijn grote medicinale waarde en positieve effecten op het menselijk lichaam. Het is een prachtige paddenstoel om te zien met een witgele bos, vandaar de naam Lions Mane. De hoge medicinale waarde is een van de redenen waarom deze paddenstoel zo populair is geworden. Het uiterlijk van de paddenstoel en daarnaast de positieve effecten worden vergeleken met een leeuw, vandaar de naam Lion's Mane.

   

  Naast de vele voordelen voor de hersenen en het centrale zenuwstelsel, bevat de Lions Mane paddenstoel ook een indrukwekkend profiel van vitaminen, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen.  Dit maakt het een geweldig algemeen adaptogeen dat gunstig is voor het verhogen van de levensduur en immuniteit.

   

  Lions m

  Lees meer »
 8. De Impact van Microplastics op de Economie: Een Kostenberekening

  De Impact van Microplastics op de Economie: Een Kostenberekening

  De Impact van Microplastics op de Economie: Een Kostenberekening

   

  De impact van microplastics op het milieu en de gezondheid van mens en dier is al langere tijd bekend. Echter, de economische impact van microplastics is minder bekend en wordt vaak over het hoofd gezien. In dit artikel zullen we de economische impact van microplastics bekijken en een kostenberekening maken van de gevolgen van microplastics op de economie.

  De kosten van microplastics kunnen worden verdeeld in twee categorieën: directe en indirecte kosten. Directe kosten zijn de kosten die gerelateerd zijn aan de productie en het gebruik van plastic en de kosten die gepaard gaan met het opruimen van microplastics uit de natuurlijke omgeving. Indirecte kosten zijn de kosten die gerelateerd zijn aan de effecten van microplastics op de economie en de gezondheid van mens en dier.

  D

  Lees meer »
 9. De Ecologische Voetafdruk van Microplastics: Hoe We Onze Omgeving Beïnvloeden

  De Ecologische Voetafdruk van Microplastics: Hoe We Onze Omgeving Beïnvloeden

  De Ecologische Voetafdruk van Microplastics: Hoe We Onze Omgeving Beïnvloeden

  Microplastics zijn kleine stukjes plastic die minder dan 5 millimeter groot zijn en die worden gebruikt in een breed scala aan producten, van cosmetica tot kleding en verpakkingen. Deze kleine deeltjes zijn echter een groot probleem voor het milieu en onze gezondheid, omdat ze in onze wateren terechtkomen en uiteindelijk in ons voedsel en drinkwater.

   

  Microplastics en Zeeleven

   

  Microplastics hebben een grote impact op het zeeleven. Zeeleven kan microplastics inslikken, wat kan leiden tot verstikking, darm blokkades en zelfs de dood. Dit gebeurt voornamelijk doordat microplastics lijken op het voedsel dat dieren in de oceaan normaal gesproken eten, zoals plankton. Zeeleven aan de top van de voedselketen, zoals vissen, zeevogels en zeezoogdieren, lop

  Lees meer »
 10. Yopo-zaden: een alternatieve geneeswijze?

  Yopo-zaden: een alternatieve geneeswijze?

  Yopo-zaden: een alternatieve geneeswijze?

  Yopo-zaden worden al eeuwenlang gebruikt in traditionele Zuid-Amerikaanse geneeskunde vanwege hun psychedelische eigenschappen. Maar wat zijn de mogelijkheden van yopo-zaden als alternatieve geneeswijze voor verschillende aandoeningen?

   

  Onderzoek naar de effecten van DMT

  Er zijn nog niet veel wetenschappelijke studies gedaan naar de effecten van yopo op de gezondheid, maar de stof DMT (die aanwezig is in yopo-zaden) wordt wel onderzocht als behandeling voor bijvoorbeeld depressie en angststoornissen. Dit zou kunnen betekenen dat yopo in de toekomst een grotere rol kan gaan spelen in de alternatieve geneeskunde.

  Er zijn echter nog veel onbekende factoren die van invloed kunnen zijn op de toekomst van yopo als alternatieve geneeswijze. Zo is het bijvo

  Lees meer »
Pagina